Domov

Petkov športni napovednik

3 marca 2017 Šport


Osrednji dogodek v naši pokrajini  bo jutri in v nedeljo 26. člansko državno prvenstvo v namiznem tenisu v posamični konkurenci . Prvenstvo  se bo oba dneva začelo  ob  10.uri v Zeleni dvorani v Puconcih. Svoj prihod v Puconce sta napovedala tudi oba slovenska selektorja tako ženska Vesna Ojsteršek kot moški selektor Jože Urh. Med pomurskimi igralci lahko favoritom pomešata kakšne računa le Mitja Horvat iz Puconec in Jan Žibrat z  Mote, ki sicer igra   Nemčiji a bo tokrat zaradi novih pravil v Sloveniji nastopal za Namiznoteniški klub Sobota.  Sicer  se bodo na prvenstvu  za dobre uvrstitve trudili  tudi  ostali namiznoteniški igralci obeh pomurskih klubov in to puconske Keme in Sobote. Prvenstvo  ne bo potekalo samo v posamični konkurenci ampak tudi v moških in ženskih dvojicah ter v mešanih dvojicah.

 

V  5.kolu  zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige  za člane bo ekipa Panvite Pomgrada  jutri izjemoma že ob 17.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje Krke iz Novega mesta.  V 18. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo Radenčani  jutri ob 16.uri v športni dvorani v Radencih gostili II. ekipo Hoč.

V prvem kolu zelene skupine prve slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Keme jutri gostovale pri ekipi  Zgornje Gorenjske.  Ljutomerske odbojkarice bodo  jutri ob 19.uri, pred domačimi gledalci,  v 15.kolu 2. slovenske vzhodne lig  gostile odbojkarice Benedikta.

V  18. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice  bo  jutri ob 18.uri v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti prekmurski odbojkarski  derbi med Mursko Soboto in II. ekipo Keme.  Murania iz Lendave bo jutri zvečer gostovala pri odbojkaricah Črne.

 

Predsednik sveta pomurske regije župan Dobrovnika Marjan Kardinar    je za jutri ob 8.30 povabil ženske in moške rekreativne  odbojkarske  ekipe za člane  občinskih svetov, župane, županje , podžupane in podžupanje  na tradicionalni 8.  rekreativni odbojkarski turnir, ki bo  v  telovadnici Osnovne šole Bakovci. Kakšen bo sistem turnirja se bodo udeleženci dogovorili jutri med 8. in 8.30 v Bakovcih.

 

 

Plesna zveza Slovenije bo jutri ob 16.uri pripravila v športni dvorani osnovne šole III  v Murski Soboti državno prvenstvo v latinskoameriških plesih za leto 2017. Med 16. in 18.uro bo na programu predtekmovalni del, ob 18.uri pa bo slovesna otvoritev prvenstva. Po otvoritveni slovesnosti se bodo  jutri ob 18.uri začele finalne plesne  tekme. Skupno ima  plesna zveza prijavljenih 46 plesnih parov iz 10 slovenskih plesnih klubov. Žal iz Pomurja ni prijavljen noben  plesni klub;   bo pa  med plesalkami Pomurka Maša Bencak.

 

Znova bo v naši pokrajini vrsta prijateljskih pripravljanjih nogometnih tekem. Nogometaši Farmtecha iz Veržeja bodo   jutri ob 15.uri gostovali v Kuzmi na Goričkem pri  tretje ligaški  ekipi Tromejnika.  Mura bo jutri ob 15.uri v soboški Fazaneriji gostila ljubljansko Ilirijo. V nedeljo ob 15.30 bo na programu tekma Polana Lušt Beltinci, Serdica pa bo v nedeljo ob 15.uri gostila tretje ligaško ekipo soboške Mure.

 

Strelsko društvo Štefana Kovača iz Turnišča  bo  danes  in jutri na 6 mestnem  elektronskem strelišču v prostorih Agrocorna v Turnišču  pripravilo  strelsko tekmovanje s standardno zračno puško za 2. pokal Turnišča.  Organizatorji bodo nagradili s pokali in medaljami  tri najboljše ekipe in posameznike. Najboljšim posameznikom pa bodo podelili tudi praktične nagrade.

 

Strelsko društvo Gančani bo  jutri pripravilo 6. turnir regijske lige za mlajše pionirje in cicibane v streljanju s serijsko zračno puško.  Tekmovanje se je že začelo v sredo, jutri med 9. in 12. uro pa bodo nastopile zadnje strelske ekipe in posamezniki.

Redno kolo bo na programu tudi v slovenskih kegljaških ligah. Na kegljišču Vikenda v Radencih bo  v nedeljo ob 16.30 na programu le  dvoboj 12. kola v drugi slovenski vzhodni ligi za članice med Nafto iz Lendave in  Slovenj Gradcem. Vse ostale pomurske kegljaške ekipe bodo ta konec tedna gostovale.

 

Predsednik Hokejskega kluba Lipovci  Franc Maučec  je za jutri ob 18.uri sklical v prostorih vaško gasilskega doma v Lipovcih redni letni občni zbor.  Lipovski hokejisti z 52 letno tradicijo so v lanskem letu znova bili tekmovalno zelo uspešni. Na letnem občnem zboru bodo sprejeli tudi  zanimiv program letošnjih aktivnosti.

 

 

Predsednik Planinskega društva Matica  iz Murske Sobote Jože Ružič    je za   nocoj ob 18.uri v prostorih jedilnice Osnovne šole I v Murski Soboti  sklical  zbor članov.  Na občnem zboru bodo nekaterim članom podelili tudi priznanja Planinske zveze Slovenije  in častne znake za prehojeno slovensko planinsko pot.

 

Danes ob 19.30 bo v  športni dvorani v Radencih zaostalo srečanje  12. kola 2. slovenske rokometne lige med radgonskim Arcontom in Veliko Nedeljo.

 

V  14. kolu pomurske košarkarske lige  bo jutri ob 18.uri v Črenšovcih tekma: Tropicano Bistrica – Lindau Lendava. V nedeljo  ob 14.uri bo v Ljutomeru košarkarska tekma med Prleškim študentskim klubom Ljutomer in Sistemorgom iz Beltinec. Vodilna košarkarska ekipa  pomurske lige Nona iz Murske Sobote je v tem kolu prosta.

 

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo v nedeljo  ob 9.uri pripravilo v Okrepčevalnici pri kapelici v Andrejcih 5. letošnji mednarodni konec tedenski šahovski turnir. Na turnirju organizatorji pričakujejo zraven domačih tudi šahiste iz sosednjih držav.

 

V  torek 7. marca  ob 18.uri bo v prostorih šahovskega  društva v Kocljevi ulici v Murski Soboti  redni letni občni zbor Šahovskega društva Radenska Pomgrad., ki ga zdaj vodi predsednik Štefan Cigan.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.