V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

10 avgusta 2018 Šport


Športno društvo Radenci bo s svojo kolesarsko sekcijo v nedeljo ob 10.uri pripravilo z začetkom na parkirnem prostoru Bioterm Male Nedelja 23. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji. Kolesarski rekreativci bodo imeli na voljo tri proge. Najdaljša  proga velikega maratona  bo po zadnji podatkih  nekoliko krajša in bo namesto 68 km imela le 60 km na kateri pa bodo trije vzponi.  Mali maraton bo imel 45 km in dva vzpona.  Družinska proga na 23. kolesarskem maratonu po Prlekiji pa bo v celoti ravninska in bo dolga okrog 20 km. Udeležence kolesarskega maratona čaka  med drugim spominska majica in brezplačna malica ob koncu maratona.

Motoklub veterani Murska Sobota bo  jutri ob  8.45 z začetkom na parkirnem prostoru  Murska Transporta v Murski Soboti  pripravil 17. mednarodni potujoči muzej starodobnikov na katerem pričakujejo organizatorji okrog 100 starodobnikov, ki bodo do poznih večernih ur prevozili 115 km dolgo progo  med Slovenijo, Avstrijo, Madžarsko , Hrvaško in Slovenijo. Zaključek te zanimive preizkušnje starodobnikov bo  v poznih popoldanskih urah  v Bakovcih  pri okrepčevalnici »Stara Müra«.

V 4.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura tekmo proti Rudarju v Velenju  igrala šele v ponedeljek  ob 18.uri.

V 2. kolu druge slovenske nogometne lige  bodo nogometaši Nafte 1903 ob  17.30 gostovali pri ekipi Jadrana v Dekanih. Beltinčani bodo igrali prvo drugoligaško tekmo pred domačimi gledalci v nedeljo ob 17.30.

Nova sezono  začenjajo   v prvi slovenski kadetski in mladinski nogometni ligi. Kadeti Mure bodo tekmo prvega kola igrali proti Interblocku  jutri ob 15.30 na igrišču v Bakovcih,  mladinska tekma med Muro in Interblockom pa  ob  17.30 .

V soboški medobčinski nogometni zvezi bodo ta konec tedna na programu pokalne nogometne  tekme prvega kola za sezono 2028/ 2019.  Danes ob  17.uri bo tekma Aqua Ižakovci –  veterani Mure.  Jutri ob 17.30 bodo igrali: Grad –  Tišina in Lipa Bakovci. V nedeljo   bodo  17. 30 pa bodo na programu naslednja srečanja.  Serdica Kleparstvo Šinko –  Rakičan, Aluvar Gančani – Cven, Šalovci – Kema Puconci, Čarda Martjanci – Pušča , Tromejnik Kuzma – Veržej, Rotunda Selo – Bogojina, Radgona – Slatina Radenci, Dokležovje  – Hodoš in Avto Rajh Ljutomer – Križevci v Prekmurju.

Klub malega nogometa Prosečka vas bo  jutri in v nedeljo pripravil v domačem kraju dan malega nogometa. Jutri  ob 18.uri zvečer bodo pripravili  7. tekmovanje v streljanju »penalov« – kazenskih strelov. Tekmovanje bo potekalo v treh kategorijah in sicer za mlade stare do 15 let in starejše od 15 let in tudi za ženske.  V nedeljo ob 10.uri pa bodo v Prosečki vasi pripravili še turnir v malem nogometu za pokal Krajevne skupnosti Mačkovci. Žrebanje parov  za nedeljski turnir bo v Prosečki vasi jutri okrog 20.ure.

Nogomet klub Panonija  iz Gaberja bo na domačem nogometnem igrišču jutri ob 15.uri pripravil 19. spominski turnir v malem nogometu na  nogometaša Jožeta Biroja in Štefana Smeja. Na turnirju bodo sodelovale malonogometne   ekipe  veteranov lendavske  in mariborske nogometne zveze  ter Torcida iz Lakoša, Kapca, Črenšovci, Bistrica, Domino od Svetega Jurija ob Ščavnici in Gaberja.

Lovska družina Križevci v Prekmurju bo v nedeljo ob 10. uri pripravila tradicionalno meddružinsko in posamično  tekmovanje v streljanju na glinaste golobe  na lastnem strelišču v Križevcih.

Klub prekmurskih študentov  iz Murske Sobote  bo  v ponedeljek,  sredo in v petek na teniških igriščih pripravil teniški tečaj za svoje člane. Kako bo potekal urnik bodo določili učitelji tenisa, , nato pa 25. avgusta na programu tudi teniški turnir članov Kluba prekmurskih študentov.

Občina Razkrižje bo  v sredo 15. avgusta ob 17.uri v Šprincu pripravila 16. mednarodni tek prijateljstva Razkrižje Štrigova 2018, ki  sodi v okviru prireditve Slovenija teče za zdravje in za  za Pomurski pokal v rekreativnih tekih.  Organizatorji bodo  v sredo med 17. in 18.uro pripravili tek za mlade na progah dolgih od 300 do 1500 metrov. Glavni tek za člane in članice bo v Šprincu v Občini Razkrižje na 10,7 km dolgi progi ob 18.20.  Organizatorji bodo trem najboljšim tekačem po kategorijah podelili tudi medalje.

Območno združenja veteranov vojne za Slovenijo Ljutomer in Območno druženje slovenskih častnikov Ljutomer  bosta v sredo 15.avgusta  pri domu ljutomerskih ribičev na Moti pripravila  tradicionalno letno srečanje. Ob izobraževalnih in družabnih  vsebinah   bo  med 7. in  10.30 tudi tekmovanje v športnem ribolovu, popoldne po 12.uri pa bodo na Moti pripravili še tekmovanja v lokostrelstvu, balinanju, pikadu, metanju ročne bombe in metanje žoge.

Od torka 14. do četrtka 16.avgusta pa bodo na programu pokalne  nogometne tekme  Nogometne zveze Slovenije za  novo  sezono 2018/2019. V torek ob 16.uri bo tako  nogometna tekma: Turnišče – Krško, v sredo ob 16.uri bosta tekmi: Nafta 1903 – Ankaran/Postojna in v četrtek  ob 16.uri  bo še zadnja tekma prvega kola: Rogaška – Mura.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.