Domov

Petkov športni napovednik

17 avgusta 2018 Šport


V 5. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  bo v nedeljo ob 16.uri v soboški Fazaneriji tekma med  Muro ,ki je četrta na lestvici in Krškim ki je tretje na lestvici  in ,  je v torek v gosteh v pokalni tekmi premagalo Turnišče kar z 8:0. Mura je v četrtek v pokalni nogometni tekmi v gosteh premagala Rogaško s 3:1.

V prvem kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo v nedeljo ob 11. uri v športnem parku v Beltincih tekma med Telemachom GMT Beltinci in aktualno državno prvakinjo Olimpijo iz Ljubljane. Dvoboj med pokalnimi prvakinjami Beltinčankami in aktualnimi državnimi prvakinjami na začetke nove sezone obeta zanimivo predstavo.

V 3. kolu druge slovenske nogometne lige bo  Nafta 1903, ki je še brez poraza v drugi ligi   jutri ob 17.uri v Lendavi gostila nogometaše Brd. Beltinčani , novinci v ligi, bodo tokrat prav tako v soboto ob 17.uri gostovali pri ekipi Rolteka Doba.

Začenja se nova sezona v spremenjeni in skrčeni  3. slovenski nogometni ligi, vzhod, kjer bo v sezoni 2018/2019 sodelovalo le deset moštev. V prvem kolu nove sezone bosta jutri ob 17.30 tekmi: Radgona – Grad in Veržej – Hotiza. V nedeljo ob 17.30 pa bodo igrali:  Polana – Avto Rajh Ljutomer, Tromejnik Kuzma – Odranci in  Turnišče – Črenšovci .

V  drugem kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 bo jutri ob 11. uri v Veržeju  tekma Vipoll Veržej –  Celje, soboška Mura pa bo  jutri ob 11. uri gostovala pri ekipi Miklavža na Dravskem polju.

V drugem kolu prve slovenske  kadetske in mladinske nogometne  lige bodo mladi nogometaši Mure gostovali  v Športnem parku Šiška v Ljubljani pri ekipi Brava, najprej bo ob  15.30 kadetska in ob  17.30 še mladinska nogometna tekma.

V prvem kolu 2. slovenske kadetske nogometne lige, vzhod  bo Nafta 1903 kot novinka  v ligi  jutri ob 15,30 gostovala v Vranskem pri ekipi Šampiona iz Celja. Vipoll iz Veržeja bo v nedeljo ob 15.30 gostil Nogometno šolo Dravograda.

Po kadetskih nogometnih tekmah bosta ekipi Nafte in Vipolla iz Veržeja  ob 17.30 igrali še z mladinskima ekipama  proti Šampionu iz Dravogradu.

Nogometni klub Rakičan bo jutri in v nedeljo  v Rakičanu  pripravil 9. mednarodni nogometni turnir  z naslovom »Center šut«  na katerem bo sodelovalo  230 mladih nogometašev iz Srbije, Hrvaške in Slovenije. Prvi dan turnirja v soboto med 9. in 15.uro bo igralo  12 ekip starostne kategorije U – 11, v nedeljo med 9. in 15. uro pa bodo merili moči mladi nogometaši starostne kategorije  U – 9 in sicer bo tekmovalo 10 ekip.

Ligaško tekmovanje se bo ta konec tedna začelo tudi v prvi in drugi soboški medobčinski nogometni ligi, kjer bodo na programu tekme prvega kola.

Na območju Medobčinske nogometne zveze Lendava  bodo ta konec tedna na programu tekme prvega kola pokalnega tekmovanja za sezono 2018/2019.

Nogometni klub Pušča, ki letos zaznamuje 60 letnico delovanja  kluba,  bo v okviru letošnjega praznovanja   jutri, ob 9.uri pripravil  na Pušči  prvi nogometni tabor Marinka Šarkezija.  Za tabor imajo na Pušči prijavljenih  blizu  60 mladih od  4. do 14. leta starosti. V goste k nogometašem  bodo prišle tudi nogometašice Ženskega nogometnega kluba Maribor, kjer Marinko Šarkezi zdaj opravlja nalogo trenerja ekipe, ki nastopa v prvi slovenski ženski nogometni ligi.

Športno društvo Vidonci  bo jutri ob 10.uri v Športnem centru Vidonci pripravilo  mednarodni prijateljski turnir v malem nogometu. Organizatorji so v goste povabili skupno kar 8 ekip med njimi pa bodo gostujoče ekipe iz Srbije, Črne Gore in  Avstrije ob njih bo nastopilo  tudi pet slovenskih ekip. Tekmovalni del v Vidoncih se bo začel jutri ob 10.30, zaključek turnirja in podelitev pokalov  bo  zvečer ob 19.30.

Hokejski klub Moravske Toplice bo od ponedeljka 20. avgusta do petka 24. avgusta pripravil na igrišču z umetno travo v Moravskih Toplicah  drugi poletni hokejski tabor za mlade v starosti od 8. do 16. leta.  Dnevne aktivnosti, tudi s plavanjem ,   bodo na hokejskem taboru v Moravskih Toplicah potekale med 8. in 16.uro,   udeležence tabora  bodo obiskali   tudi znani športniki.

Rokometni klub Pomurje iz Murske Sobote novi član prve B slovenske rokometne lige bo od ponedeljka  27. avgusta do  petka 31. avgusta pripravil tradicionalni rokometni tabor, ki bo v Bakovcih z organiziranim prevozom iz Murske Sobote. Na taboru sprejemajo prijave še prihodnji teden in sicer za mlade prijatelje rokometa od  9.  leta starosti dalje.

Iz športnih dogodkov prihodnji teden  kaže opozoriti na  srednje evropski pokal v odbojki na mivki, za mlade stare do 18 let ki bo potekal med 23. in 25. avgustom na  igriščih v soboškem kopališču. Organizator Cona razvojni center odbojke na mivki   pričakuje  v Mursko Soboto  32 odbojkarskih ekip  iz sedmih  srednjevropskih  držav. Soboški Cona Razvojni center  odbojke na mivki bo podeli tudi štiri posebna vabila mladim perspektivnim odbojkarjem iz  pokrajine ob Muri.

Ta konec tedna bodo aktivni tudi pohodniki. Kulturno društvo  Budinci na Goričkem  bo v nedeljo ob 10.uri pripravilo Pohod po evropski zeleni vezi po pote po dolaj in bregaj na 12,4 km dolgi progi. Začetek pohoda bo  pri vaško gasilskem domu v Budincih.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.