Domov

Petkov športni napovednik

24 avgusta 2018 Šport


Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo igrali ob koncu tedna tekme 6. kola. Mura bo v soboški Fazaneriji v nedeljo ob 14.30 gostila ekipo Aluminija iz Kidričevega, ki je druga na lestvici, vodi pa jo nekdanji Murin trener Oliver Bogatinov.

V 4. kolu druge slovenske nogometne lige bo v Beltincih v tamkajšnjem športnem parku prekmurski derbi med Beltinci in Nafto 1903. Beltinčani novinci v ligi bodo gostili ekipo iz Lendave, ki je še brez poraza v ligi.

V drugem kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta jutri ob 17.uri tekmi: Avto Rajh Ljutomer – Hotiza in Odranci – Turnišče; v nedeljo ob 17.uri pa bodo igrali: Grad – Veržej, Črenšovci – Radgona in Polana – Tromejnik Kuzma.

Novo sezono začenjajo  nogometaši v  pomurski nogometni ligi. V prvem kolu bo jutri ob 17.uri tekma: Radenska Slatina – Rakičan, v nedeljo ob 17.uri pa bodo na programu naslednja srečanja: Dobrovnik – Bistrica, Bogojina – Goričanka Rogašovci in  Križevci v Prekmurju  –  Čarda Martjanci.

V 2. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo Ženski nogometni klub Telemach GMT Beltinci  v nedeljo ob 17.uri gostoval pri ekipi Krima.

V prvem kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 bodo Beltinčanke  jutri ob 11.uri na igrišču v Bratoncih, svojem novem domovališču,  igrale tekmo proti  Mariborčankam.

V 3. kolu prve slovenske  mladinske nogometne lige  bo soboška Mura jutri ob  17.uri v Bakovcih gostila  nogometaše kranjskega Triglava. Že ob 15.uri  se bosta prav tako v  Bakovcih premerili  kadetski ekipi Mure in Triglava.

Nogometni klub Gančan  bo jutri med 9. in 14.uro pripravil v Gančanih  10. tradicionalni nogometni turnir mladih nogometašev v starostni  kategorijah  U – 9 in U – 11.   Nogometni turnir  za starostni kategoriji mladih U  –  7 in U – 13 pa so v Gančanih preložili.

Cona razvojni center v odbojki na mivki iz Murske Sobote bo jutri in v soboto ob 9.uri  pripravil na odbojkarskih igriščih  za mivko na letnem kopališču v Murski Soboti  že drugo leto zapored  srednjeevropski pokal v odbojki na mivki na štirih igriščih. Skupno bo sodelovalo 20 ekip iz Avstrije, Madžarske, Slovaške, Češke, Cipra in Slovenije v starostni kategoriji U – 18.  Med pomurskimi mladimi odbojkarji bodo sodelovali  v moški konkurenci: Žan Vori – Val Krajcar, Žan Bedrač in Niko Kovačič iz Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote ter v ženski konkurenci:  Ajda in Gaja Kuhar iz Ženskega odbojkarskega kluba Sobota ter Lisa Rosić in Nika Kosi iz Odbojkarskega kluba Ljutomer.

V športnem parku v Kobilju bo  jutri ob 18.30  32. ulični tek Kobilja, ki se bo tudi letos točkoval za pomurski rekreativni pokal.   Mladi tekači bodo v Kobilju tekli med 18.40 in 19.uro na progah dolgih od 30 do 1500 metrov. Glavni tek članov in članic v Kobilju bo  točno ob 19.30. Članice bodo tekle na 7 km dolgi progi, člani pa na nekoliko daljši 9 km dolgi progi.

V nedeljo ob 9.uri bo v Lendavi drugi mednarodni tek Vinarium, kjer se bodo tekači na 240 stopnicah z 42 metri višinske razlike pomerili   v enkratnem teku, v trikratnem in v  ekipnem štafetnem teku. Skupno imajo organizatorji prijavljenih že 60 tekačev iz Avstrije,  Hrvaške in Slovenije.  Prijave  za tek  bodo zbirali tudi tik pred začetkom teka v nedeljo.

Kasaški klub Ljutomer bo v nedeljo ob 15.uri pripravil v osrčju Prlekije četrte letošnje kasaške dirke.  Skupno bo na programu  šest dirk, na katerih bo sodelovalo 41 kasačev iz celotne Slovenije.  V osrednji dirki dneva  v peti dirki bo na programu dirka treh dežel katere finale bo v avstrijskem Badnu.  Za ljutomerske kasaške dirke so tokrat  prijavljeni  najboljši kasaški vozniki: Jože Sagaj mlajši,  Janko Sagaj. Marko  in Mitja Slavič, Dušan Zorko te Milan Žan.

Hokejski klub Lipovci bo prvič pripravil Hokejsko noč 2018. V Lipovce so ob tej priložnosti povabili hokejske ekipe iz Hrvaške, Italije Srbije, Madžarske  zraven pa bodo tudi hokejisti  predanovskega Triglava, Moravskih Toplic in domačega hokejskega kluba.

Prvi dan se bo hokejski turnir v Lipovcih  začel ob 9.uri,  finalne tekme pa bodo na programu  v nedeljo v popoldanskem času.  V času turnirja bodo gledalcem in športnikom predstavili tudi defibrilator, ki so ga nabavili s pomočjo Krajevne skupnosti Lipovci.

Danes  popoldne ob 16.uri  bo v Moravskih Toplicah končan drugi letošnji hokejski tabor za mlade od 8. do16. leta starosti.  Na drugem letošnjem taboru je sodelovalo od ponedeljka do petka skupno 23 udeležencev.

Teniški klub Murska Sobota bo jutri ob 9.uri pripravil na teniških igriščih v Murski Soboti 4.  letošnji rekreativni turnir. Na tretjem turnirju je bil najboljši Matjaž Hanželič iz Ormoža, ki je v  finalu premagal Dominika Sedonjo iz Murske Sobote.

Aeroklub Prlek iz Ljutomera  bo  jutri ob  11. uri pripravil 13. memorial  Jožeta Gajserja  in  Aljaža Cafa, ki sta bila pionirja  prleškega ultralahkega letenja. Prireditev bo na programu na vzletišču Aerokluba Prlek pri Veržeju.  V času prireditve bodo obudili spomin na nekdanja svoja člana, sledilo bo prijetno druženje letalcev in gostov ob druženju pa bodo pripravili tudi  razstavo letalnih naprav in možnost panoramskih poletov z motornim letalom nad pomursko pokrajino.

 

Športni napovednik tekmovanja za Murski val pripravlja Tonček Gider.