V etru
Mijmo grede
Domov

Petkov športni napovednik

31 avgusta 2018 Šport


Namiznoteniški klub Sobota bo  po tradiciji prvi konec tedna v septembru začel z novo namiznoteniško sezono v Sloveniji.

Jutri ob 10.uri bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti 49. odprto prvenstvo Murske Sobote v namiznem tenisu za mladino. Tekmovanje bo potekalo v devetih starostnih kategorijah od najmlajših kadetov in kadetinj vse do mladincev in mladink, prijavljenih pa je okrog 100 igralcev  in igralk.

V nedeljo  ob 10.uri  bo v Murski Soboti na programu še  namiznoteniško tekmovanje z naslovom: » 4. memorialni turnir starejšega Mirka Ungerja. Lani sta bila  v absolutni konkurenci na memorialu  najboljša pomurska igralca Mitja Horvat in Nuša Vogrinčič in med veterani Jože Žekš in Martina Kumovec.  Za nedeljski turnir bo organizator zbiral prijave pol ure pred začetkom tekmovanja, a prijavljeni so že tudi igralci iz Hrvaške.

Znova bo ob koncu tedna   zelo zanimiv tudi  nogometni program.

V 7.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo soboška Mura  v nedeljo ob 18.uri gostovala v Novi Gorici pri ekipi Gorice, ki je druga na lestvici.

V 5.kolu druge slovenske nogometne lige bo v derbiju kola  Nafta 1903 jutri ob  20.30 v Lendavi gostila  ptujsko Dravo, ki je med kandidati za naslov  prvaka. Beltinčani bodo v nedeljo ob 16.30 gostovali v Novem mestu pri nogometni ekipi Krke.

V 3.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta dve srečanji na programu že jutri ob 16.30 in sicer tekmi med Radgono in Odranci in med Veržejem in Črenšovci. V nedeljo ob 16.30o pa bodo igrali: Tromejnik Kuzma – Avto Rajh Ljutomer, Turnišče – Polana in Hotiza – Grad.

V  novoustanovljeni pomurski nogometni ligi bodo vse tekme 2.kola  na programu v nedeljo  ob 17.uri,ko bodo igrali: Bistrica – Rakičan , Čarda Martjanci – Radenska Slatina, Goričanka Rogašovci  – Križevci v Prekmurju in Dobrovnik – Bogojina.

V prvi slovenski ženski nogometni ligi  bo  3.kolo šele v nedeljo 9. septembra  in to zaradi petkove, torej današnje  kvalifikacijske tekme za nastop na svetovnem prvenstvu,  med Češko in Slovenijo v  Jabloncu . Bodo pa igralke Telemacha GMT Beltinci  v sredo 5. septembra ob 16.uri v Bratoncih v osmini finala slovenskega nogometnega pokala igrale  tekmo proti Ajdovščini. V  2.kolu prve slovenske nogometne lige za  dekleta kategorije U – 17 bodo igralke Telemacha GMT Beltinci jutri ob  11.uri gostovale pri Ptujčankah in tam bodo skušale zaceliti rane iz prvega kola ko so izgubile pred domačimi gledalci proti Mariborčankam.

V 4. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  bodo mladinci Mure jutri ob  17.uri gostovali na Taboru pri nogometaših Maribora, v predtekmi  se bosta že ob 15.uri  pomerili kadetski nogometni ekipi Maribora in soboške Mure.

V 3. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo  Vipoll jutri ob 10.gostil v Veržeju Tabor iz Maribora, mladi nogometaši Mure pa bodo  jutri ob 11.uri gostovali pri vrstnikih Dravograda.

Začelo se bo 28.  prvenstvo Slovenije v hokeju na travi. Prve tekme bodo odigrane v Predanovcih in to v nedeljo.  Ob 17.uri pa bo v Predanovcih članska tekma med Triglavom in Moravskimi Toplicami. Prihodnji teden 8. in 9. septembra pa bodo v Predanovcih pripravili 10. mednarodni memorial »Sašo Fajs«,kjer bodo mladi hokejisti igrali v petih starostnih kategorijah.

Občinska športna zveza Moravske Toplice bo jutri ob 9.30 pripravila na športnih igriščih Term 3000 tradicionalne športne igre zaposlenih na katerih se bodo udeleženci pomerili v tenisu, nogometu, košarki in odbojki. Vsi udeleženci prireditve, ki jo podpira tudi Fundacija za šport Republike Slovenije , bodo dobili  tudi pisna priznanja in športno majico.  Prijavljeni pa so že zaposleni iz soboškega Merkurja, Telekoma, Triglava in podjetja GMT iz Murske Sobote.

Društvo ljubiteljev terenskih vozil ARO iz Trnja, ki ga vodi predsednik Jože Sarjaš,   bo jutri ob 10.uri pripravilo že 22. tradicionalno srečanje lastnikov in ljubiteljev terenskih vozil, ki bo na poligonu Gošče v Trnju. Zraven druženja lastnikov vozil bo na programu tudi  tekmovanje na posebnem poligonu.

Klub prekmurskih študentov bo jutri ob 9.uri pripravil na teniških igriščih v soboški Fazaneriji teniški turnir za študente, prijave za turnir bosta Klub prekmurski študentov in Teniški klub Murska Sobota zbirala tudi na začetku turnirja.

Slovenska malonogometna zveza  bo v torek 4. septembra ob 19.30 pripravila v Vidoncih na Goričkem prijateljsko mednarodno tekmo v malem nogometu med Slovenijo in Hrvaško. Za slovensko reprezentanco, ki se pripravlja za nastop na  svetovnem prvenstvu od 23. do 29.septembra na Portugalskem bodo v Vidoncih igrali tudi: Neven Grah  iz Pečarovec, Štefan Horvat  iz Borejec, Mario Skuhala in Niki Slana iz Križevec pri Ljutomeru in Erik Škodnik iz Gederovec.

Tudi ta konec tedna bodo prišli na svoj račun prijatelji pohodništva.

Jutri ob  9.30 bo pred gostiščem Marič v Sebeborcih začetek 18.  pohoda Gostilne Marič. Pohodniki bodo imeli  na voljo 12 km dolgo progo.

Športno društvo Kuštanovci   bo jutri ob 15.uri pripravil  9. Meklarski pohod, ki se bo začel pred vaško gasilskim domom v Kuštanovcih,  pohodnike pa čaka 10 km dolga pohodniška preizkušnja.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.