Domov

Petkov športni napovednik

7 septembra 2018 Šport


Športno društvo Bakovci bo  v nedeljo ob 9.uri pripravilo na Soboškem jezeru začetek  Dolgega triatlona, kjer bodo udeleženci ob 9.uri začeli plavati na 1,9 km dolgi progi, nato bodo kolesarili na 80 km dolgi progi in ob koncu bodo tekli še na 21 km dolgi progi do cilja, ki bo tokrat  v Drevoredu Martina Lutra pri Evangeličanski cerkvi ,kjer bo tudi slovesna razglasitev rezultatov. Športno društvo Bakovci ima prijavljenih 61 triatloncev iz sedmih držav  znova  bodo sodelovali tudi nekateri pomurski triatlonci kot so: Štefan Buzeti, Boris Hakl, Branko Djurinek, Sebastjan Gregorič in Peter Polanič.

Hokejski klub Triglav Predanovci, ki letos tudi zaznamuje 25 let delovanja,  bo  jutri in v nedeljo pripravil 10. mednarodni memorial Sašo Fajs v hokeju na travi, kjer bodo sodelovali hokejisti iz Srbije, Madžarske, Avstrije, Slovaške in vseh treh slovenskih klubov.  Tekmovanja bodo potekala v  petih starostnih kategorijah.  Jutri ob 19.uri bo v Predanovcih tudi zanimiva revijalna tekma v hokeju na travi med  člansko ekipo 2018 in ekipo generacije Saše Fajsa.

Teniški klub Murska Sobota in  Mestna občina Murska Sobota bosta jutri ob 10.uri pripravila odprtje nove  teniške dvorane v Murski Soboti.   Ob tej priložnosti bodo obiskovalci lahko spoznali najbolj nadarjenega soboškega mladega igralca Žigo Šveca,  v popoldanskem času med 15. in 19.uro pa bo v Murski Soboti teniški troboj med Mursko Soboto, Gornjo Radgono in Teniškim klubom Goričko iz Krašč.  Ob celodnevnem teniškem programu v Murski Soboti bo tudi revijalni nastop Andreje Klepač in Aleksandra Jevška proti dvojici: Grego Krušič in Marino Kegl.

Aeroklub Murska Sobota in Ultralahka komisija  Letalske zveze Slovenije bosta  jutri in v nedeljo na letališču v Murski Soboti pripravila državno prvenstvo v letenju z  ultralahkimi letali. Jutri je načrtovana otvoritev prvenstva ob 9.uri, začetek prve tekmovalne discipline bo   ob 10.uri, popoldne ob 17.uri bo na programu druga tekmovalna disciplina. V nedeljo drugi dan prvenstva bo na letališču Murska Sobota  ob 8.uri zjutraj še začetek tretje tekmovalne naloge. Zaključek prvenstva je načrtovan za nedeljo ob 13.uri.

Namiznoteniški klub Kema bo v Zeleni športni dvorani v Puconcih jutri ob 10.uri pripravil  prvi letošnji odprti državni turnir v namiznem tenisu za mladince in mladinke. V obeh konkurencah bodo med favoriti za visoke uvrstitve tudi igralci domačega namiznoteniškega kluba.

Odbojkarji Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote, člani prve lige,  bodo jutri ob 10.uri v telovadnici Ekonomske šole v Murski Soboti  v prijateljski pripravljalni odbojkarski tekmi za novo sezono gostili odbojkarje Šoštanja- Topolšice.

V Murski Soboti bo jutri in v nedeljo  sodelovalo 215 košarkarskih trenerjev za mlajše kategorije U – 13 in U – 15 na dvodnevnem seminarju.  Košarkarski seminar je obvezen za  trenerje mlajših kategorij, aktivnosti trenerjev pa bodo na programu  v telovadnici Osnovne šole I v Murski Soboti.  Zanimivo je, da bo  med predavatelji precej mladih športnih strokovnjakov in med njimi bo tudi košarkarska legenda Marko Milič ,ki bo spregovoril o temi » pristop h košarki«.  Prvi dan v soboto bo seminar potekal med 8. in 19.uro, v nedeljo pa bodo aktivnosti košarkarskih trenerjev med 8. in 16.uro popoldne.

V Krogu bo jutri ob 9.uri 8. Bezgov tek,  ki se točkuje tudi za letošnji Pomurski pokal, tek pa bo na programu ob igrišču Kluba malega nogometa v Krogu  Mladi tekači bodo v Krogu tekli na progah  dolgih od 200 do 1500 metrov. Člani bodo imeli začetek teka ob 11.uri, v moški konkurenci je organizator pripravil za tekače 8 km dolgo progo in za žensko konkurenco bo v Krogu na voljo 5 km dolga proga.

Nogometaši v prvi slovenski ligi Telekom, kljub ligaškemu premoru ,  ne bodo povsem mirovali. Soboška Mura bo jutri ob 15.uri igrala v Ljutomeru zaprto tekmo proti madžarski ekipi Šiofoka.

Nogometaši Mure bodo prihodnjo sredo 12. septembra v Murski Soboti ob 15.30 igrali pokalno nogometno tekmo proti Rudarju iz Velenja.

V  6.kolu druge slovenske nogometne lige bodo Beltinci v nedeljo ob 16.uri v svojem športnem parku   igrali tekmo proti  Iliriji 1911 iz Ljubljane. Nafta 1903 bo že v soboto ob 16.30 gostovala pri ekipi Ankarana/Postojne.

V 4. kolu 3.slovenske nogometne lige, vzhod je bila tekma med Ljutomerčani in Gradom, ki so jo dobili Ljutomerčani s 3:0,  odigrana že med tednom. Jutri ob 16.30 bo tekma Črenšovci – Hotiza, v nedeljo ob 16.30 pa bodo igrali: Odranci – Veržej, Polana – Radgona in Tromejnik Kuzma – Turnišče.

V 3.kolu pomurske nogometne lige bodo na programu tekme 3. kola. Jutri ob 16.30 bo v Radencih tekma: Radenska Slatina – Goričanka Rogašovci, v nedeljo ob 10.30 bo tekma Rakičan – Čarda Martjanci in popoldne ob 16.30 bodo igrali: Bogojina – Bistrica in  Križevci – Dobrovnik.

V 3.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo  v nedeljo ob 11.uri v Bratoncih tekma: Telemach GMT Beltinci – Cerklje.

V  prvi slovenski ženski nogometni ligi U- 17   bo  jutri ob 11.uri v Bratoncih tekma med Beltinčankami in ljubljansko Olimpijo.

V 5.kolu prve slovenske kadetske nogometne lige bo Mura jutri ob 14.uri v Bakovcih  igrala  tekmo proti nogometašem Gorice, mladinci Mure in Gorice pa se bodo v Bakovcih pomerili  jutri ob 16,30.

V 5. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod  U – 15  bo Vipoll jutri ob 11.uri v Veržeju gostil ekipo Šampiona iz Celja, Mura pa bo jutri gostovala  Rudarju v Velenju.

 

Športni napovednik  tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.