Domov

Petkov športni napovednik

14 septembra 2018 Šport


Združenje šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota in Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije bosta v  soboto ob 9.uri med Mursko Soboto in Sebeborci, ob prazniku Občine Moravske Toplice,   na 32 km dolgi progi  pripravila 25. avto moto reli za  avtomobiliste in motoriste z motom: »Vse za varnost prometa«.  Ob reliju bodo imeli paraplegiki in tetraplegiki tudi  odprto državno prvenstvo. Na reliju, ki se bo začel na poligonu centra varne vožnje v Murski Soboti bodo po spretnostni vožnji udeleženci imeli ocenjevalno vožnjo do Sebeborec in ob  koncu   bo še testiraje  iz znanja cestno prometnih predpisov. Letos bodo gostovali na reliju tudi paraplegiki iz Bosne in Hercegovine in Hrvaške.

Začenja se tudi sezona v  prvi B slovenski rokometni ligi za člane, kjer med  14. ekipami po 18 letnem premoru znova nastopajo rokometaši Pomurja iz Murske Sobote.  Jutri ob 19.uri zvečer bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti prvenstvena  tekma med Pomurjem in  Črnomljem. Radgonski Arcont, ki ostaja v 2. slovenski rokometni ligi bo igral tekmo prvega kola v Radencih šele  6.oktobra proti Sevnici.

Kasaški klub Ljutomer bo   v nedeljo ob 14.uri pripravil  na hipodromu v Ljutomeru predzadnje letošnje kasaške dirke. V sedmih dirkah je skupno prijavljenih za nedeljske dirke 52 kasačev.  V prvi dirki bodo nastopili v kvalifikacijski dirki za državno prvenstvo dve letnih kasačev tudi znani ljutomerski vozniki. Tako bo Sašo Kukolj vodil Luciferja B, Jože Sagaj mlajši bo nastopil  z Varelem HB, Jernej Slavič pa bo nastopil v druščini šestih kasačev s Princem M. Posebej privlačna bo četrta dirka, kjer bodo  nastopili nekdanji dijaki Gimnazije Franca Miklošiča med katerimi so izjemni kasaški vozniki kot so:  Rene Hanžekovič, Davorin Puhar, Mitja in mlajši Marko Slavič, Vito Šadl in drugi, skupno jih bo na tekmi kar deset.

V Stari Novi vasi  bo  jutri ob 10.uri 14. Tek z naravo, ki se točkuje za pomurski rekreativni pokal.  Skupinski start teka na 7,5 km dolgi progi za člane in članice bo ob 10.uri. Sočasno bo tudi start teka za pokal Občine Križevci pri Ljutomeru, ki bodo imeli 3,7 km dolgo progo. Mladi tekači bodo v Stari Novi vasi tekli med 11. in 12.uro na progah dolgih od 350 do 1050 metrov.

V  8.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo v soboški Fazaneriji v nedeljo ob 16.uri  tekma med novinko v ligi domačo Muro in aktualno državno in pokalno prvakinjo ljubljansko Olimpijo.  Tekma bo vsekakor vredna ogleda,  o tem je prepričanih tudi 300  najavljenih navijačev iz Ljubljane.

V  4.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo igralke Telemacha GMT iz Beltinec  v nedeljo ob 11.uri gostovale pri ekipi Moje.lece.si Radomlje.

V  7.kolu  druge slovenske nogometne lige   bo Nafta jutri ob 20.30 gostila v Lendavi  ekipo AŠK Bravo, ki je med tednom  v pokalni tekmi namučil Mariborčane.  Beltinčani bodo  jutri ob 16.uri gostovali pri ekipi Kalcer Radomlje.

V 3. slovenski nogometni ligi, vzhod  bodo v 5.kolu jutri ob 16.uri tekme: Turnišče- Avto Rajh Ljutomer, Radgona – Tromejnik Kuzma in Veržej – Polana. V nedeljo ob 16.uri bosta še tekmi: Hotiza – Odranci in Grad – Črenšovci.

V 4.kolu pomurske nogometne lige bodo vse tekme v nedeljo ob 16.uri, igrali pa bodo: Bistrica – Čarda Martjanci, Goričanka Rogašovci – Rakičan, Dobrovnik –  Radenska Slatina in Bogojina – Križevci v Prekmurju.

V  6.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo Mura jutri ob 16.uri gostovala pri nogometni ekipi Celja, že bo 14.uri pa bo kadetska tekma med Celjem in Muro.

V  6. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 bo Mura jutri ob 11.uri v soboški Fazaneriji gostila Maribor, Vipoll iz Veržeja   bo gostoval  jutri ob 11.uri v Kidričevem pri Aluminiju.

V Radencih se bo v ponedeljek zbrala na mini pripravah  slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 19, ki bo v Radencih v torek ob 16.30 igrala prijateljsko mednarodno tekmo proti vrstnicam iz Madžarske. V slovenski izbrani vrsti igra  tudi  osem igralk iz Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci.

Začenja se tudi nova tekmovalna sezona v državnih kegljaških ligah. V prvem kolu prve slovenske  B lige bo  jutri ob 16.30 moška ekipa Kegljaškega kluba Radenska iz Murske Sobote gostovala v Ljubljani pri kegljačih Ograjce. V ženski konkurenci prve B lige bodo kegljavke Radenske  že ob 14.uri gostovali pri Ograjci v Ljubljani.  Tekmovanje v 2. slovenski kegljaški ligi vzhod  kjer nastopajo kegljavke Lendave se bo začelo šele 14. oktobra, ko bodo Lendavčanke v Radencih gostile kegljavke Ruš.

Odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote, člani prve A slovenske lige, ki bodo začelo z novo sezono v prvi slovenski  ligi 13. oktobra  te dni  igrajo številne prijateljske pripravljalne tekme.  Tako bo  jutri ob 10.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti odbojkarska tekma med Panvito Pomgradom in Črnučami.

Kolesarski klub Prekmurje Beltinci, ki je lani praznoval 70 letnico delovanja, bo v nedeljo ob 10.uri z začetkom pri gasilskem domu v Beltincih  v okviru akcije Slovenija kolesari pripravil  tradicionalni jesenski kolesarski maraton. Udeleženci bodo lahko v nedeljo kolesarili na 70 km dolgi progi, na srednji dolgi 45 in na krajši 30  km  dolgi progi. Na voljo bo še rekreativna proga na pet km dolgi progi.

Začenja se nova sezona v državni šahovskih ligah. V prvem kolu 2. vzhodne članske šahovske lige bo  jutri ob 9.uri na Janževem Vrhu dvoboj med šahisti Gornje Radgone in šahovsko sekcijo  Ljutomer, ki deluje znotraj Šahovskega društva Radenske Pomgrad.

V Murski Soboti  bo v klubskih prostorih soboškega šahovskega kluba v Kocljevi ulici 4  danes ob 16.30 mesečni  mladinski hitropotezni šahovski turnir.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.