V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Petkov športni napovednik

28 septembra 2018 Šport


Na atletskem stadionu Osnovne šole I v Murski Soboti bo danes ob 9.30 moštveno območno atletsko tekmovanje osnovnih šol v moški in ženski konkurenci. Po osnovnošolskem tekmovanju bo ob 13.uri še moštveno tekmovanje srednjih šol v atletiki tako v moški kot ženski konkurenci,  ki bo trajalo predvidoma do 15.ure popoldne.

V Beltincih, v športnem parku  bo jutri ob 10.uri na programu 12. zadnji letošnji tek za pomurski rekreativni pokal. Mladi tekači bodo tekli  med 10. in 10 50  na progah  dolgih od  200 do 1100 metrov. Člani bodo tekli na 7,7 km dolgi progi, članice pa na 6,6 km dolgi progi, začetek teka članov v Beltincih  bo jutri  ob  10.50. Ob koncu teka bodo v Beltincih podelili tudi priznanja najboljših tekačem v letu 2018 , žal je  udeležba v  teh tekih iz leta v leto slabša.

Ob svetovnem dnevu srca bo v Zdravilišču Radenci  jutri od ranega jutra do poznega popoldneva vrsta aktivnosti. Med ostalimi aktivnostmi bo tudi nekaj športnega programa. Jutri ob 14.uri bo medgeneracijski pohod ob vrelcih življenja s pohodom na Kapelo, na voljo bosta krajša in daljša proga. Ob 16.uri bo v Radencih  tek za zdravo srce na 5 km dolgi progi po zdraviliškem parku. Ob 17.30 pa bo v Radencih je simbolični tek na 300 metrov dolgi progi po radenskem parku.

Košarkarski klub Radenska iz Murske Sobote bo   v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti danes in jutri pripravil mednarodni košarkarski turnir. Danes ob 17.30 bo tekma med Medžimurjem iz Čakovca in Slovenskimi Konjicami, zvečer ob 19.30  bo tekma:  med  Radensko in Slovensko Bistrico. Jutri ob 17.uri bo tekma petkovih poražencev za tretje mesto in ob 19.uri bo tekma današnjih zmagovalcev za prvo mesto.

V Puconcih bodo v nedeljo ob 10.30 pred občinsko zgradbo pripravili tradicionalni 18. kolesarski maraton v okviru akcije Slovenija kolesari. Udeleženci bodo imeli v Puconcih na voljo štiri dolžine prog in sicer rdečo progo dolgo 67 km, modro s 50, zeleno, ki bo imela 30 in rumeno progo, ki bo na kolesarskem maratonu v Puconcih dolga 17 km.

V 11.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  bo soboška Mura po četrtkovem porazu v Kranju proti Triglavu s 3:0 že v nedeljo ob 13.uri na novi preizkušnji v soboški Fazaneriji  kajti v goste prihaja ekipa Maribora. Stadion je razprodan, gledalci  okrog 5.000   jih  bo, pa bodo hoteli videti atraktiven nogomet.

V 9.kolu 2. slovenske nogometne lige bo jutri ob  15.30 v Lendavi tekma med Nafto 1903 in Brežicami; Beltinčani bodo v nedeljo gostovali v Vipolžah pri nogometni ekipi Brd.

V 7. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bodo jutri ob 15.30 tri tekme in sicer: Radgona – Avto Rajh Ljutomer, Veržej – Turnišče  in Črenšovci  – Odranci. V nedeljo ob 15.30 bosta še nogometni tekmi: Hotiza – Tromejnik Kuzma in Grad – Polana.

V 6. kolu pomurske nogometne lige bodo vse tekme v nedeljo ob 15.30, igrali pa bodo:  Bistrica – Goričanka Rogašovci, Dobrovnik – Čarda Martjanci, Bogojina – Rakičan in Križevci – Radenska Slatina.

Ljutomerčani bodo v telovadnici osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru jutri pripravili mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir in sočasno spominski turnir  za Janka Rajnarja.  V prvi tekmi dneva ob 9.uri se bosta pomerili ekipi Hoč in Radenčani. Ob 11.30 bo tekma med ekipo Wőrtherja iz Celovca in Fužinarja. . Ob 13.30 bo tekma za tretje mesto in ob 15.30 bo finalna tekma za prvo mesto. Zvečer ob 17.30 bo revijalna tekma med  ekipo Al Stars in ekipo Policije saj je  bil mnogo prezgodaj umrli policist   Janko Rajnar tudi odličen odbojkar. Ogled  odbojkarskega turnirja v Ljutomeru  bo brezplačen.

V 3. kolu prve B slovenske rokometne lige bo moška ekipa Pomurja jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila ptujsko Dravo.

Ob evropskem tednu športa  bosta v Občini Moravske Toplice ob koncu tedna dve prireditvi.  Danes  ob 13.uri bo Občinska športna zveza Moravskih Toplic pripravila turnir v golfu za pokal zveze;  jutri  ob  9.uri pa bo na Dvojezični osnovni šoli Prosenjakovci  mini olimpijada, kjer bodo sodelovale   osnovne šole iz moravskotopliške občine.

Društvo za rekreacijo in sprostitev Peški Motovilci bo  v nedeljo ob 10.uri z začetkom pred vaško gasilskim domom v Motovilcih  pripravilo  tradicionalni pohod po Motovilcih, ki bo dolg okrog 8 km.

V soboški Diani bo ob koncu tedna dvojni šahovski program.

Že danes ob  16.30 bo na programu prvo kolo  prve vzhodne članske šahovske lige, kjer bo sodelovalo 10 ekip.

Med ekipami  v prvi ligi vzhod bosta tudi dve pomurski šahovski ekipi in v prvem kolu danes ob 16.30 bo II. ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote gostila lendavsko Rokado. Jutri  ob 15.uri bo Rokada igrala proti Framu, Radenska Pomgrad pa bo igrala proti Slovenj Gradcu.

V drugem kolu 2. vzhodne članske lige, kjer sodeluje 10 ekip   bo v soboto ob 9.uri v soboški Diani dvoboj med  Kamnico in  ljutomersko sekcijo Šahovskega društva Radenska Pomgrad. Radgonski šahisti pa bodo v drugem kolu  igrali proti ekipi Messer-ja iz Ruš.

V tednu, ki je pred nami bo v torek izjemno zanimiv ženski namiznoteniški dvoboj med reprezentancama Slovenije in Poljske v okviru kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu.  Namiznoteniški dvoboj bo na programu  v torek 2. oktobra ob 18.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti.

Prihodnji četrtek 4.oktobra ob 10.uri bo na sedežu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije v Murski Soboti srečanje invalidskih organizacij in društev ,ki delujejo na območju Mestne občine Murska Sobota. Na srečanje je povabljenih 16 društev in člani Sveta za invalide pri Mestni občini Murska Sobota. Na srečanju je predvideno tudi športno srečanje  v vrtnem kegljanju, pikadu, namiznem tenisu in v šahu.

Napoved športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.