Domov

Petkov športni napovednik

5 oktobra 2018 Šport


Športno strelsko društvo Gornja Radgona bo na lastnem strelišču v Gornji Radgoni jutri   pripravilo  22.  mednarodno strelsko tekmo s standardno zračno puško v posamični in moštveni konkurenci.  Organizator ima prijavljenih 10 strelskih društev iz Avstrije in Slovenije. Začetek tekmovanja bo v Gornji Radgoni  že danes v popoldanskih urah, zaključek  tekmovanja  pa jutri v poznih popoldanskih urah. Lani sta bila v Gornji Radgoni najboljša Urška Kuharič in Strelsko društvo Kovinarja iz Ormoža.

V Moravskih Toplicah , pred Termami 3000 , bo v nedeljo ob 10.uri 3. Prekmurski mali maraton za katerega je organizatorica teka Športna zveza Moravske Toplice  zbrala že 348 prijav  atletov in atletinj.   Ob 10.uri bodo prvi tekli v Moravskih Toplicah mladi tekači , glavni tek za 21 km dolgi progi in krajši 11 km bo ob 10.30. Za glavnimi tekači bo start še za tekače na 5,5 km dolgi progi. Lani je na 21 km dolgi progi  tekel najhitreje Matej Fujs iz Lemerja  član   Športnega društva Maratonec. Med udeleženci tekaške prireditve v Moravskih Toplicah bo tudi precej pomurskih tekačev.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi  bo moška ekipa Sobote danes ob  17.30 v gosteh igrala zaostalo tekmo prvega kola proti ekipi Kajuha Slovana.  V 2. kolu v prvi slovenski moški namiznoteniški ligi bo puconska Kema jutri ob 17.uri gostovala pri novomeški Krki, dekleta puconske Keme   bodo v  drugem kolu prosta. Soboška  namiznoteniška moška ekipa bo zaostalo tekmo prve slovenske namiznoteniške lige  proti Interdiskontu z Raven na Koroškem igrala šele v četrtek  11.oktobra ob 17.30 v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti.

V 12.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo  jutri ob 14.45 Mura, ki je 7. na lestvici z 12.točkami  gostovala pri nogometni ekipi Domžal te so na 5. mestu s 14.točkami.

V  10.kolu 2. slovenske nogometne lige bosta obe pomurski ekipi ta konec tedna gostovali. Beltinčani, ki so na 11. mestu bodo v nedeljo ob 15.30 gostovali pri Sežani, ki je na odličnem  četrtem mestu.  Nafta 1903,ki je na drugem mestu bo jutri ob 15.30 gostovala pri nogometni ekipi Vitanesta v Biljah, ki so  na 14. mestu drugo ligaške lestvice.

V 8. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  bo jutri ob 15.30 derbi kola med Avto Rajhom  Ljutomer ,ki vodi na lestvici in Odranci, ki so na tretjem  mestu. Radgončani bodo jutri ob 15.30 gostili ekipo Veržeja, ki je na drugem mestu lestvice. V nedeljo ob 15.30 bodo na programu  še srečanja: Polana – Črenšovci, Tromejnik Kuzma – Grad in Turnišče – Hotiza.

V 7.kolu pomurske nogometne lige  bo jutri ob 15.30 tekma med Radensko Slatino in Bistrico, v nedeljo ob 10.30 bo tekma Rakičan – Križevci v Prekmurju, v nedeljo ob 15.30 bosta še tekmi v Martjancih  med vodilno Čardo in Bogojino in v  Rogašovcih med Goričanko in Dobrovnikom.

V mlajših kategorijah  v 9. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige Mura gostovala pri ekipi Radomelj jutri ob 13.uri, že ob 11.uri bo kadetska tekma med Radomljami  in Muro.

V 9. kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 bo jutri ob 11.uri v Veržeju tekma: Vipoll – Krško,   Mura bo  jutri ob 11.uri v soboški Fazaneriji gostila ekipo Tabora iz Maribora.

Ta teden bodo začeli z novo  sezono tudi rokometaši v 2. državni rokometni ligi, kjer iz Pomurja letos nastopajo le rokometaši Arconta iz Gornje Radgone. V prvem kolu nove sezone bo v športni dvorani v Radencih jutri ob 19.uri tekma med Arcontom iz Gornje Radgone in  Sevnico.

V prvi »B« slovenski rokometni ligi bo Pomurje iz Murske Sobote jutri ob 17.uri gostovalo pri  vodilni ekipi Slovenj Gradca.

V soboški Diani bo Šahovski klub En Passant pod okriljem Šahovske zveze Slovenije  v nedeljo ob 11.uri pripravil 7. moštveno državno prvenstvo za mlade šahiste  in šahistke stare do 12 leta. Med  udeleženci bodo tudi mladi šahisti Radenske Pomgrada  tako  v moški konkurenci med 17.timi in v ženski med 10. ekipami.

V Ribiškem domu v Gradišču bo šahovska sekcija Petanjci danes ob 16.30 pripravila  odprti jesenski šahovski turnir, ki bo trajal približno do 19.30.

V društvenih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrad v Murski Soboti na Kocljevi ulici bo danes ob 16.30 mladinski oktobrski hitropotezni šahovski turnir. Ob istem času bo tudi odprti šahovski turnir v pospešenem šahu za mlade stare do 9 let.

V društvenih prostorih soboškega šahovskega kluba  bo v torek  9 oktobra ob 17.45 začetek 31. pomurskega prvenstva v pospešenem šahu, istočasno bo tudi prvo pomursko prvenstvo v pospešenem šahu za mlade šahiste  stare do 12 let.

 

Športni napovednik tekmovanj  za Murski val pripravlja Tonček Gider.