V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

12 oktobra 2018 Šport


Danes se začenja nova sezona v državnih odbojkarskih ligah. V športni dvorani ŠIC- v Ljutomeru bo   v prvem kolu prve  državne odbojkarske lige  danes zvečer ob 19.uri ženska odbojkarska tekma med Ljutomerčankami, ki so novinke v ligi in ekipo Roto Kema iz Puconec, ki ima novega trenerja Tina Vrabla.

V moški konkurenci prve  državne odbojkarske lige   bodo odbojkarji  Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote z novim starim trenerjem Dejanom Fujsom – Gezo  jutri ob 17.uri gostovali pri odbojkarjih Maribora.  V prvem kolu 3. državne odbojkarske lige, vzhod bodo Radenčani jutri ob 19.uri v domači športni dvorani gostili II. ekipo ravenskega Fužinarja. II. ekipa Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote pa bo že danes ob 20.15 gostovala pri II. ekipi Maribora.

Namiznoteniški klub Ljutomer bo jutri in v nedeljo pripravil dan namiznega tenisa v Ljutomeru. Jutri ob 9.uri bo novi športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru  prvi turnir za jakostno lestvico Slovenije za rekreativne igralce. Tekmovanje bo na programu v šestih moških in treh ženskih kategorijah in v treh kategorijah moških dvojic. Skupno pričakujejo organizatorji na sobotno tekmo blizu 100 igralcev iz vse Slovenije.

V nedeljo bo v Ljutomeru  ob 9.uri še 16. odprti mednarodni namiznoteniški turnir za pokal Ljutomera za rekreativne igralce.  Tekmovanje bo potekalo v 9  starostnih  kategorijah;  v šestih moških in treh ženskih kategorijah. Letos bo tudi tekmovanje v mešanih dvojicah v enotni starostni kategoriji. Organizatorji imajo za nedeljsko tekmo prijavljenih  75 igralcev iz šestih držav.

Nadaljevalo se bo tudi tekmovanje v državnih namiznoteniških ligah.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi za člane bo v 3. kolu jutri ob 17.uri v Zeleni dvorani v Puconcih tekma med Kemo in Arrigoni iz Izole, Sobota bo jutri gostovala v Lučah pri ekipi Savinje. V ženski konkurenci  prve slovenske  namiznoteniške lige bodo dekleta Kema jutri ob 17.uri prav tako gostila ekipo Arrigonov iz Izole.

Začenja se tudi sezona v 3. slovenski namiznoteniški ligi. II. ekipa Keme bo  v prvem kolu jutri ob 10.uri gostovala pri Metliki, popoldne ob 16.uri pa še pri ekipi Olimpije.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča bo danes in jutri pripravilo na strelišču Agrokorna v Turnišča prvo kolo nove sezone  v mednarodni First ligi v streljanju z zračno pištolo. Nastopili bodo strelci iz Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije skupno  pričakujejo 10 ekip s 40. strelci. Tekmovanje bo na programu danes po 17.uri in jutri od 9.ure dalje. Naslov prvaka branijo strelci s Ptuja in posamično Kevin Venta iz Ormoža.

Strelsko društvo Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote bo  jutri ob 9.uri pripravilo na olimpijskem strelišču pri Büdinskem mlinu v Rakičanu tekmovanje za pokal Strelske zveze Slovenije v dvojnem trapu.  Uradni trening bodo imeli strelci v Rakičanu že danes  ob 13.uri. Za strelsko tekmo so prijavljeni tudi  strelci soboškega in radgonskega strelskega društva.

Strelsko društvo Kolomana Flisarja s Tišine bo na 6 steznem strelišču na Tišini  danes med 17. in 19.30 in jutri med 9. in  14.uro pripravilo prvi turnir 3. državne strelske lige severovzhod s  standardno zračno puško. Za  strelsko tekmovanje na Tišini je prijavljenih 45 strelcev iz 12 društev.

Nogometni program bo zaradi reprezentančnih tekem članske reprezentance osiromašen za tekme prve slovenske lige Telekom. V vseh ostalih ligah pa bo program popoln.

V  11.kolu 2. slovenske nogometne lige bo v Lendavi jutri ob  15.30 tekma: Nafta 1903 –  Rogaška, v nedeljo ob 13.uri pa bo tekma Beltinci – Drava Ptuj.

V 9.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod bosta jutri ob 15.30 tekmi: Veržej – Avto Rajh Ljutomer in Črenšovci – Tromejnik Kuzma. V nedeljo ob 15.30 pa bodo igrali: Hotiza – Radgona, Grad –Turnišče in Odranci – Polana.

V 8. kolu pomurske nogometne lige bodo vse tekme v nedeljo. Dopoldne ob 10.30 bo tekma: Rakičan –  Radenska Slatina, popoldne ob 15.30 pa bodo igrali: Bistrica – Dobrovnik, Goričanka Rogašovci – Bogojina in Čarda Martjanci – Križevci v Prekmurju.

V 6. kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo v nedeljo ob 11.uri tekma: Maribor –  Telemach GMT Beltinci . V 5. kolu  prvi  slovenski ligi U – 17 za dekleta pa bodo Beltinčanke jutri  ob 11.uri gostile  v Bratoncih ekipo Primorja iz Ajdovščine.

Rokometaši Pomurja bodo v 5. kolu prve B slovenske rokometne lige jutri ob  19.uri v telovadnici osnovne šole III  v Murski Soboti gostili rokometaše Brežic.

V 4. kolu prve B slovenske kegljaške lige  za člane bo  Radenska iz Murske Sobote  na kegljišču Vikenda v Radencih  jutri ob 12.uri gostila Taborsko jamo iz Bežigrada. Ob  18.30 bo na programu še ženska prvoligaška tekma med Radensko in  Trebnjem. V nedeljo ob 16.30 bo na kegljišču Vikenda prvo kolo 2. vzhodne slovenske ženske lige med Lendavo in Rušami.

Na drugem turnirju 2. slovenske bovling lige bo jutri med 9. in 16.uro v  soboškem Maksimusu sodelovalo  osem ekip.  Na turnirju bo sodelovala tudi ekipa Bowling kluba Lendava v postavi: Roman Topolnik, Rudi Volf, Marjan Časar in Dušan Radaković.

Športno rekreacijsko društvo Gornji Slaveči bo  jutri ob 17.uri pripravilo v Športno rekreacijskem centru v Gornjih Slavečih na Goričkem odprto tekmovanje v elektronskem pikadu. Ob 18.uri bo tekmovanje dvojic, ob 20.30 pa bo še posamično tekmovanje v moški in ženski konkurenci.

Košarkarski klub Lindau iz Lendave bo  jutri ob 13.uri pripravil v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi tradicionalno   prijateljsko srečanje v košarki med veterani Lindaua in Krope iz Gorenjske.

Turistično društvo Rogašovci  bo  jutri ob 10.uri pripravilo pohod in kostanjev piknik. Začetek pohoda bo pri Osnovni šoli Sveti Jurij na Goričkem, dolžina pohoda pa bo 15 km.

Prihodnjo sredo 17. oktobra ob 16.uri bo v Murski Soboti na grajski ploščadi v Murski Soboti  53. spominski tek na katerem bodo mladi   iz osnovnih in srednjih šol tekli  v štafetnem teku, članice in članice pa v posamični konkurenci.  Člani bodo tekli na 4 km dolgi progi, članice pa na 3  km dolgi progi.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.