V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

2 novembra 2018 Šport


Lokostrelski klub Lendava in Lokostrelska zveza Slovenije bosta   v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi  jutri ob 9. in 13.uri v dveh izmenah pripravili lokostrelsko tekmo za slovenski dvoranski pokal.  Tekmovanje bo na programu v  vseh starostnih kategorijah od  dečkov in deklic do veteranov in veterank in s petimi vrstami lokov in sicer z ukrivljenim, sestavljenim, golim in dolgim lokom  in instinktivnim lokom. Na tekmi bodo sodelovali ob organizatorji lokostrelcev Lendave tudi lokostrelci iz Ljutomera.   Skupno pričakujejo organizatorji v Lendavo okrog 150 lokostrelcev.

V  4. kolu prve slovenske odbojkarske lige bodo  odbojkarji Panvite Pomgrada jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostili odbojkarje  Salonita Anhovega.  V4. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo Radenci v domači športni dvorani v Radencih jutri ob  19.uri gostili II.ekipo Hoč, odbojkarji II. ekipe Panvite Pomgrada pa bodo  jutri ob 17.uri gostovali na Ravnah na Koroškem pri II. ekipi Fužinarja.

V 4. kolu prve A slovenske odbojkarske lige bodo dekleta puconske Roto Keme jutri ob 19.uri gostovale pri odbojkarice ekipe Ankaran Hrvati. Ljutomerčanke, novinke v ligi, bodo   jutri ob 17.uri gostovale v Kamniku pri ekipi Calcita Volleya.

V 3. kolu 2. slovenske vzhodne odbojkarske lige za članice bodo  igralke Sobote  jutri ob 18.uri gostovale pri ekipi Ljubnega. V 3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod bo Murania iz Lendave jutri ob 15.30 gostovala pri ekipi Kajuha Šoštanja.

V 15.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo Mura po uvrstitvi v polfinale slovenskega pokala po zmagi med tednom proti Gorici v nedeljo že na novi  tokrat prvenstveni preizkušnji v Kidričevem pri Aluminiju.  Tekma med Aluminijem  in Muro se bo začela v Kidričevem  v nedeljo zvečer ob 18.30.

V 14.kolu druge slovenske nogometne lige bo Nafta 1903 jutri ob  14.uri v Lendavi gostila ekipo Krke iz Novega mesta, Beltinčani pa bodo  jutri prav tako ob 14.uri gostovali pri nogometni ekipi Fužinarja, kjer je ta čas na začasnem delu kot trener Nafte Mihael Bukovec.

V 12.kolu 3. slovenske nogometne lige ,vzhod  bosta dve tekmi jutri ob 14.uri,ko bosta srečanji: Avto Rajh Ljutomer –   Tromejnik Kuzma in Črenšovci – Veržej. V nedeljo ob 14.uri pa bodo igrali: Polana – Turnišče . Odranci – Radgona in Grad – Hotiza.

V 11. kolu pomurske nogometne lige  bo v nedeljo ob 10.uri tekma: Rakičan – Goričanka Rogašovci, popoldne ob 14.uri pa bodo igrali: Čarda Martjanci – Bistrica, Radenska Slatina – Dobrovnik in Križevci v Prekmurju – Bogojina.

V 9.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo Beltinčanke v nedeljo ob 11.uri v Bratoncih gostile ekipo Krima, ki je tretja na lestvici.

V prvi slovenski nogometni ligi U – 17 bo tekma 8.kola med Cekljem in Telemachom GMT Beltinci   jutri ob 11,uri v Cerklah.

Slovenska ženska članska reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorja Boruta Jarca  in trenerke Nuše Ladinek se bo v  ponedeljek zbrala v Radencih  na mini pripravah, v  četrtek 8. novembra ob 15,uri pa bo v Gornji Radgoni prijateljska meddržavna nogometna tekma med Slovenijo in Albanijo. V slovensko izbrano vrsto so povabljene tudi igralke Telemacha GMT Beltinci: Sara Agrež, Špela Kolbl,  Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Anja Prša in Špela Rozmarič. Povabilo je dobila tudi nekdanja članica Beltinčank Mateja Zver, ki zdaj uspešno igra za avstrijskega prvaka St. Pőlten.

V 6.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo I. ekipa Radenske  jutri ob 13.uri gostovala pri ekipi Bele Krajine. Kegljavke Radenske bodo v 6. kolu prve B lige  prav tako gostovale pri ekipi Bele Krajine  a že ob 13.uri popoldne. V 2. slovenski ligi, vzhod bo Lendava  jutri ob 18.uri gostovala pri  kegljavkah Šoštanja.

Na kegljišču Vikenda v Radencih bosta v 8.kolu obe pomurski ekipi v prvi območni mariborski kegljaški ligi igrali v Radencih.  Kegljači  II. ekipe Radenske bodo v soboto ob 16.15 imeli dvoboj proti ekipi Ruš. Kegljači Lendave bodo dvoboj 8. kola igrali v nedeljo ob 13.uri proti  Lokomotivi iz Maribora.

Športno društvo Studenec iz Cankove bo  jutri ob 9.uri pripravilo ob sodelovanju treh obmejnih občin 19. evropski pohod prijateljstva,  ki bo speljan ob slovensko avstrijski meji od Gederovec  do Cankove na razdalji 11 km. Pohod ima oznako mednarodni iz dveh razlogov, ker bodo sodelovali pohodniki iz Slovenije in Avstrije, sam pohod pa bo  do cilja na Cankovi speljan ob znanih obmejnih krajih s številnimi  okrepčilnimi postojankami.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider