V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

9 novembra 2018 Šport


Športno društvo  Strelec iz Grlave bo  jutri  v športni dvorani ŠIC-a  v Ljutomeru prvič v osrčju Prlekije pripravilo mednarodno tekmo v elektronskem pikadu z naslovom prvi pokal Prlekije 2018. Organizator  ima   prijavljenih  že 110 tekmovalcev  iz Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije. Tekmovanje  bo  v posamični moški in ženski konkurenci ter v dvojicah. Prvič  bo tudi tekmovanje mlajših mladincev kajti tekma bo veljala za  izbor  slovenske reprezentance, ki jo v letu 2019 čaka tekma za evropsko prvenstvo v Italiji.  Na tekmi bodo lahko tekmovali tudi tisti, nimajo licenc Pikado zveze Slovenije.

V 16.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo jutri ob  14.uri v soboški Fazaneriji prvenstvena tekma med Muro in Gorico, ki je med tednom bila poražena proti Domžalam s 3:1. Zdaj je Gorica na lestvici tretja, Mura pa peta med njima pa so tri točke razlike.  Tekmo Mure bomo spremljali jutri tudi na Murskem valu.

V 15.kolu 2. slovenske nogometne lige bodo Beltinci  v nedeljo ob 14.uri pred domačimi gledalci  gostilo Brežice, Nafta 1903 pa bo v nedeljo ob 14.uri gostovala pri ljubljanski Iliriji, kjer je med funkcionarji v klubu tudi nekdanji Beltinčan Ivan Simič.

V 13.kolu 3. slovenske nogometne lige bosta jutri ob 13.30 tekmi:  Veržej – Odranci in Radgona – Polana. V nedeljo ob 13.30 pa bodo igrali: Grad – Avto Rajh Ljutomer, Hotiza – Črenšovci in Turnišče – Tromejnik Kuzma.

V  10.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bodo igralke Telemacha GMT Beltinci  v nedeljo ob 11.uri gostovale v Velesovem in se pomerile s Cerkljami.

V 9.kolu prve slovenske ženske lige U – 17 bodo igralke Telemacha GMT Beltinci proste.

V 14.kolu  v  prvi slovenski nogometni ligi ,vzhod U – 15 bodo  v nedeljo ob 11.uri mladi nogometaši Mure v soboški Fazaneriji  gostili  nogometaše Miklavža. Vipoll iz Veržeja bo jutri ob 11.uri gostoval pri ekipi AZS Celje.

V 14. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige bo jutri ob 13.uri mladinska ekipa Mure gostovala v Ljubljani  pri  ekipi Interblocka,. Že ob 11.uri  bo na programu kadetska tekma med Interblockom in soboško Muro.

Ta konec tedna bodo na programu še nogometne tekme v prvi soboški in lendavski nogometni ligi. V soboški ligi bo vodilni  Aluvar v nedeljo ob 13.30 v Gančanih  gostil veterane soboške Mure, v lendavski ligi pa bo vodilna ekipa Čentibe v  nedeljo ob 14.uri gostovala pri  Panoniji v Gaberju.

V  5.kolu  prve »A« slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Ljutomera izjemoma že nocoj ob  19.uri v dvorani ŠIC-a v Ljubljani gostila  Gen I Volley iz Nove Gorice. Odbojkarice Roto Keme bodo v Zeleni dvorani v Puconcih jutri  ob 18.uri gostile odbojkarice Calcita Volleya iz Kamnika.

V 4. kolu 2. slovenske vzhodne odbojkarske lige za članice bodo igralke Sobote že  nocoj ob  19.uri v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile II. ekipo  Formule Formisa, ki je peta na lestvici, Sobočanke pa so na lestvici šeste.

V 4.kolu 3. slovenske odbojkarske lige bodo odbojkarice Muranie v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi  jutri ob 17.uri gostile odbojkarice Črne in se trudile za drugo zmago v  ligi.

V  5.kolu v prvi slovenski odbojkarski ligi za člane bo Panvita Pomgrad  iz Murske Sobote, ki ima le eno zmago, jutri ob 19.uri gostovala v Novem mestu pri odbojkarjih Krke.

V 5.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  bodo Radenčani, ki so drugi na lestvici  že danes ob 16.30 gostovali pri II. ekipi Karvolley Mislinje., ki je osma na lestvici .  II. ekipa soboške Panvite Pomgrada pa bo jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje Mežice, ki vodijo na lestvici.

V 6.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  bo jutri ob 17.uri v Zeleni dvorani v Puconcih  tekme med  Interdiskontom z Raven, ki je tretji na lestvici in Kemo, ki je na  tretjem mestu.  Ekipa Sobote je že med tednom izgubila proti ekipi Maribora s 5:0.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige bodo igralke Keme jutri ob 17.uri v Puconcih gostile  ekipo Ljubljane.

V 7. kolu prve B slovenske prve kegljaške lige za člane  bo jutri ob 12.uri na kegljišču Vikenda v Radencih  dvoboj med  Radensko iz Murske Sobote in II. ekipo Konstruktorja iz Maribora.

V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige bo jutri ob  18.30 dvoboj med Radensko in Gorico.

V 7. kolu prve »B« slovenske rokometne lige bo soboško Pomurje v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  jutri ob 19.uri  gostilo  Krško.

V 4. kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo jutri ob 19.uri v Radencih tekma med radgonskim Arcontom in Grosupljem.

V 4. kolu  košarkarske 3. slovenske lige za člane  bo že danes ob 19.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti  tekma med Radensko in Slovensko Bistrico.

V ponedeljek  12. novembra ob  17,uri bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti prvo kolo pokalnega tekmovanja med žensko ekipo Pomurja in Domžalami.

Začenja se nova sezona v pomurski košarkarski ligi. Jutri ob  18.uri bo v telovadnici ekonomske šole v Murski Soboti tekma med Športnim društvom Murska Sobota in Sistemorgom Beltinci. V ljutomerski dvorani ŠIC-a bosta v nedeljo dve tekmi. Ob 14.uri bo tekma  Košarkarski klub Ljutomer –  Tropicano Bistrica in ob 16.uri med Košarkarskim društvom Ljutomer in ekipo Lindau Lendava.

Dan pred  Martinovo nedeljo  bodo v naši pokrajini številni Martinovi pohodi.

Najdaljšo tradicijo ima  36. Martinov pohod, tek in kolesarjenje med   Paričjakom in Bratonci. Ob 8.uri bodo  začeli aktivnost  pohodniki, ob 9.30 tekači in ob 10.30 še kolesarji na 21 km dolgi progi. Pred  vaško gasilskem domom  v Dolini  bo jutri ob 10.uri  22. Martinov pohod  Občine Puconci.   Med Martjanci  – Moravskimi Toplicami in  Ivanovci bo 19. Martinov pohod, ki se bo začel  ob 10.uri pred Vivatom v Moravskih Toplicah. Med Mursko Soboto in  Cerkvijo Svetega Martina v Martjancih in nazaj na 9,4 km dolgi poti pa bodo pripravili  Martinov pohod  Sobočanci.

Pa še dve povabili za akciji z naslovom« »Občan strelja. V Turnišču bo na strelišču Agrokorna danes  ob 17.uri  akcija, ki obeta najboljšim strelcem  tudi medalje in pokale.  Jutri med 9. in 13.uro bo akcija Občan strelja tudi na strelišču v Murski Soboti.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.