V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik.

16 novembra 2018 Šport


V  6.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo Panvita Pomgrad  jutri ob 17.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila Črnuče in Sobočani se nadejajo druge zmage v ligi.

V 6.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo  jutri ob 16.uri v Radencih pomurski derbi med  Radenci in II,. ekipo Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote.

V 6.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za članice bodo dekleta   Roto Keme  jutri ob 18.uri v zeleni dvorani v Puconcih  gostile ekipo Gen Volleya iz Nove Gorice.  Ljutomerčanke bodo jutri ob 19.uri gostovale pri igralkah SIP Šempetra.

V  5.kolu 2. slovenske odbojkarske lige vzhod  za članice  bodo igralke Sobote jutri ob 18.uri gostovale pri odbojkaricah Benedikta.

V  5.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo igralke Muranie iz Lendave proste.

V prvi slovenski nogometni ligi  Telekom ta konec tedna zaradi reprezentančne tekme slovenske reprezentance  proti Norveški  prvoligaši  počivajo. Mura bo tako tekmo 17. kola proti Olimpiji v Ljubljani igrala šele prihodnji petek  23. novembra zvečer ob 20.15.

V 16.kolu druge slovenske nogometne lige  bo Nafta 1903 jutri ob 13.uri gostovala pri ekipi Kalcer Radomlje. Beltinčani bodo pred domačimi gledalci v nedeljo ob 14.uri gostili nogometaše  Vitanest Bilja.

V  14.kolu 3. slovenske nogometne lige ,vzhod bosta jutri ob 13.uri dve tekmi. V Ljutomeru bo Avto Rajh Ljutomer gostil Turnišče in Črenšovci bodo ob 13.uri gostili nogometaše Grada. V nedeljo ob 13.uri bodo  preostale tekme, ko bodo igrali: Tromejnik Kuzma – Radgona, Polana  – Veržej in Odranci – Hotiza.

V 11.kolu prve slovenske ženske nogometne lige bo v nedeljo ob 14.uri v Bratoncih tekma: Telemach GMT Beltinci – Radomlje.

Dekleta  Telemacha GMT Beltinci bodo 10.kolu prve slovenske nogometne lige U – 17 jutri ob 11.uri gostovali pri ekipi Maribora.

V 15.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  bo Mura jutri ob 14.uri v Bakovcih gostila Publikum iz Celja. V kadetski konkurenci bo v Bakovcih  jutri že ob 12,uri tekma Mura – Publikum,

V 15.  kolu prve slovenske nogometne lige vzhod U – 15 bo  jutri ob 10.uri v soboški  Fazaneriji pomurski derbi med Muro, ki  je peta na lestvici in Vipllom iz Veržeja, ki je na osmem mestu prvoligaške lestvice.

V prvi slovenski namiznoteniški ligi  za člane bo v 7. kolu jutri ob 17.uri v telovadnici osnovne šole III tekma med Soboto in novomeško Krko. I. ekipa puconske Keme pa bo jutri ob istem času gostovala   pri ekipi Savinje.

V 7. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bodo dekleta puconske Keme  jutri ob 17.uri gostovala pri Preserjah.

V 3.kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane bo II. ekipa Keme jutri ob  10.uri v zeleni dvorani v Puconcih gostila   II. .ekipo Kajuha Slovana.  Popoldne ob  16. uri bo še tekma Kema II – Ilirija Ljubljana.

V 8. kolu prvi  B slovenski kegljaški ligi za člane bo Radenska iz Murske Sobote jutri  16,30 gostovala pori  Rudarju , V ženski konkurenci prve B lige pa bodo dekleta Radenska  jutri ob  13.uri gostovala  pri novomeški Krki .V 5. kolu  2. slovenski kegljaški ligi za članice bo Lendava  jutri ob 15.uri gostovala pri ekipi Ceršaka.

V 8.kolu prve B slovenske rokometne  lige za člane bo  Pomurje gostovalo pri ekipi Šmartnega .V   5.kolu druge slovenske rokometne lige  bo radgonski Arcont jutri gostoval pri ekipi Alples Železniki.

Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika bo danes okrog 20.ure končalo  drugi turnir regionalne kadetske lige v streljanju z zračno puško.  Na 9 steznem strelišču v Dobrovniku sodeluje okrog 28 strelcev, ki bodo danes tudi zaključili s tekmovanjem.

Strelsko društvo Gančani je že včeraj začelo, danes pa nadaljuje in jutri bo končan 2. turnir regijske lige v streljanju z zračno puško za pionirje, cicibane in mlajše pionirje. Na 10. steznem strelišču v Gančanih bo do sobote sodelovalo  okrog 70 strelcev. Sicer pa se v Gančanih že pripravljajo za tradicionalni 10. pokal Strelskega društva Gančani, ki  ga bo bodo na domačem strelišču pripravili v  soboto prvega in v nedeljo 2. decembra.

V  2.kolu pomurske  košarkarske lige  bosta jutri dve tekmi. Ob  15.30 bo v Šic-u Ljutomer tekma med Košarkarskim društvom Ljutomer in Sistemorgom Beltinci, ob 18.uri pa bo v ekonomski šoli v Murski Soboti tekma Športno društvo Murska Sobota – Tropicano Bistrica. V nedeljo ob 19.uri bo v telovadnici Dvojezične srednje  šole  Lendava  tekma Lindau – Košarkarski klub Ljutomer.

V soboški Diani bo od danes do nedeljo državno šahovsko prvenstvo v pospešenem šahu, ki ga pripravlja Šahovski klub En Pasant iz Ljubljane ,  na njem pa bodo sodelovali tudi pomurski šahisti.   Danes se bo tekmovanje začelo ob 17.uri, konec pa bo v nedeljo  popoldne. Tekmovali bodo mladinci, mladinke, kadeti in kadetinje tako posamično kot moštveno.

Namiznoteniški klub Sobota in Namiznoteniškega zveza Slovenije bosta v torek  20. novembra ob 18.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti pripravila kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu  med Slovenijo in Romunijo. Za slovensko reprezentanco bo nastopil tudi  Jan Žibrat doma z Mote, ki je tudi član soboškega kluba po novih pravih Namiznoteniške zveze Slovenije čeprav igra v tujini. Gostje iz Romunije bodo prišli v popolni postavi z Ividium Ionescum, ki je trenutno na 46. mestu svetovne lestvice.  Med slovenski igralci je najvišje uvrščen Darko Jorgič na 57. mestu. Ogled tekme soboški namiznoteniški delavci pripravljajo brezplačno.

Medobčinska nogometna zveza Lendava, ki združuje 21 nogometni klubov  bo v torek 20.novembra ob 18.uri v  Kulturnem domu v Dobrovniku pripravila slavnostno akademijo ob 40. letnici ustanovitve lendavske medobčinske nogometne zveze ,ki jo danes  vodi Slavko Režonja.

Športni napovednik tekmovanj   za Murski val pripravlja Tonček Gider.