V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

23 novembra 2018 Šport


Judo klub Lendava  bo v telovadnici Osnovne šole Franceta Prešerna v  Črenšovcih  jutri ob 10.uri pripravil 7.  mednarodni Miklavžev turnir v judu  na mlajše dečke in deklice, za cicibane  in cicibanke v starostnih kategorijah U – 12, U – 10 in U – 8.  Organizator bo za tekmovanje  v treh starostnih kategorijah pripravil tri borišča, skupno pa pričakujejo na tekmo mladih  okrog 180 judoistov  iz celotne Slovenije in sosednjih držav iz Madžarske, Avstrije in Hrvaške.

Ob koncu tekmovanja bo  v Črenšovcih organizator prvih pet ekip nagradil s pokali, posamezniki pa bodo od prvega do tretjega mesta dobili medalje, v kategoriji U – 8 pa bodo vsi tekmovalci dobili spominske medalje.

V  17 .kolu prve slovenske nogometne lige Telekom  bo uvodna tekma že nocoj ob 20.15, ko bo v ljubljanskih Stožicah tekma: Olimpija  – Mura. Žal bodo soboški igralci brez svojega odličnega igralca Luke Bobičanca, ki je zaradi poškodbe predčasno končal jesenski del sezone.  V Ljubljani   nogometna Mura ne bo osamljena saj  se tja na različne načine odpravlja okrog 2000 Prekmurcev in Prlekov.

V 17. kolu druge slovenske nogometne lige  bo jutri ob 14.uri v Lendavi tekma: Nafta 1903 – Jadran Dekani, Beltinčani  bodo jutri ob 14.uri gostovali pri ekipi Rogaške.

V 12. kolu prve slovenske ženske nogometne  lige  bodo Beltinčanke  v nedeljo ob 14.uri gostovale v Ankaranu pri ekipi Obale, ki je predzadnja na lestvici.

V prvi slovenski nogometni ligi vzhod U – 15 bo v 16.kolu  jutri ob 11.uri v Fazaneriji tekma med Muro in Dravogradom, v nedeljo ob 11.uri pa bo v Mariboru še nogometna  tekma Tabor – Vipoll Veržej.

V 7.kolu prve A slovenske ženske odbojkarske lige bo jutri ob 18.uri v Zeleni dvorani v Puconcih tekma Roto Kema –  Sip Šempeter.  Gostje so četrte na lestvici, Pucončanke pa se ne morejo odlepiti predzadnjega mesta na lestvici.  Novinke v ligi odbojkarice Ljutomera bodo jutri ob 19.uri gostile v novi  dvorani ŠIC-a  odbojkarice Luke Koper, ki so sedme na lestvici.

V 6.kolu 2. slovenske lige vzhod bodo odbojkarice Sobote  izjemoma jutri ob 19.30 igrale v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti tekmo proti  Celjankam, ki so še brez zmage v ligi.

V 6. kolu 3. slovenske lige vzhod za članice bodo igralke Murane  jutri ob 14.uri v telovadnici Dvojezične srednje šole v Lendavi gostile III. ekipo Krima, ki je na osmem mestu, Lendavčanke pa so na sedmem mestu tretje ligaške lestvice.

V 7. .kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo odbojkarji Panvite Pomgrada  jutri ob 18.uri gostovali v ljubljanskem  Tivoliju pri aktualnih državnih prvakih odbojkarjih ACH Voleya za katere igra tudi Sobočanec Uroš Pavlović.

V  7.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo  II .ekipa Panvite Pomgrada  jutri ob  17.uri gostila v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti odbojkarje  II. ekipe  Šempetra, Radenčani  bodo  imeli jutri ob 19.30 na Koroškem derbi kola proti drugo uvrščeni ekipi na lestvici –  Mežici.

V 8.kolu prve slovenske namiznoteniške lige bo  jutri ob 17.uri v Zeleni dvorani v Puconcih dvoboj pomurskih ekip med  Kemo in Soboto. Včasih je bil to izjemen derbi, letos pa so igralci Keme z močno spremenjeno ekipo šele  na šestem mestu. Sobota pa je še brez  zmage  na 10. mestu.  V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige  bodo v  8.kolu dekleta Kema, ki so tretja na lestvici gostila Logatec, ki je na četrtem mestu.

V 9. kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo na kegljišču Vikenda v Radencih jutri ob 12.uri dvoboj med Radensko iz Murske Sobote  in Hidrom iz Medvod. Članice Radenske  bodo v 9. kolu jutri ob 18.30 v Radencih gostile kegljavke  Fužinarja.

V  9. kolu prve B slovenske rokometne lige za člane bo jutri ob 19.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma med Pomurjem in trboveljskim Rudarjem, kjer je nekoč igral tudi Sobočanec Rudi Horvat.  V  6. kolu druge slovenske rokometne lige za člane bo jutri ob 19.uri v Radencih tekma med radgonskim Arcontom in  Cerkljami.

V 5. kolu v  vzhodni slovenski super ligi v elektronskem pikadu  bodo nocoj ob 19.uri naslednji dvoboji: Picolo bar  Monro Cafe Melinci –  Dado Grad,  Friend’s team Sveti Jurij – Gabrijelov barček Vučja vas, Top Gun Gorjak Grlava – Top Gun Kiraly Grlava  in Kava bar Villa Monde Ptuj  in  Pikado klub Slavček Gornji Slaveči.

Tudi pomurski košarkarji bodo aktivni ta konec tedna saj bodo na programu že tekme 3. kola.  Nocoj ob 20.30 bo v Beltincih v telovadnici osnovne šole  tekma: Sistemorg  – Košarkarski klub Ljutomer, jutri ob 16.00  bo v telovadnici ŠIC-a v Ljutomeru tekma Košarkarsko društvo Sobota – Športno društvo  Murska Sobota.  V nedeljo ob 15.uri bo  v Črenšovcih še zadnja tekma  Tropicano Bistrica – Lindau

Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote bo  v nedeljo ob 9.uri v soboški Diani pripravilo  7. memorialni šahovski turnir v spomin na preminule šahiste, hkrati pa bo turnir veljal tudi za akcijo Slovenija šahira. Igralo se bo devet kol po švicarskem sistemu.  V primeru večjega števila prijavljenih šahistov bodo v nedeljo pripravili tudi poseben turnir za mlade šahiste  do 12 let starosti.

 

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.