V etru
Vedro v dobro jutro
Domov

Petkov športni napovednik

14 decembra 2018 Šport


Karate klub Tromejnik  iz Kuzme in  Karate zveza Slovenije bosta  jutri ob 10.uri v telovadnici Osnovne šole Kuzma pripravila 26. odprti  turnir v tradicionalnem karateju  za pokal Tromejnika in sočasno tudi 3. pokalni turnir Karate zveze Slovenije. Na tekmovanju v Kuzmi bodo nastopili tudi karateisti iz Cankove, Gornjih Petrovec in Kuzme. Organizatorji tekme karateistov v Kuzmi pričakujejo na tekmo okrog 130 tekmovalcev iz Avstrije, Madžarske in Slovenije. Dopoldne med 10. in 12.30 bo v Kuzmi tekmovanje v katah, med 12.30 in 15.30 pa bo še tekmovanje v borbah in  ob koncu bo še podelitev priznanj.

V  10.kolu prve A državne odbojkarske lige za članice  bo že  danes zvečer ob 18.30 v Zeleni dvorani v Puconcih prekmursko prleški derbi med Roto Kemo in Ljutomerom. Dosedanji del prvenstva ni bil uspešen za pomurski ženski ekipi kajti Roto Kema je na 9. mestu z dvema in Ljutomerčanke z eno točko na 10. mestu.

V  9.kolu druge slovenske ženske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Sobote, ki so tretje na lestvici v derbiju kola  danes ob 19.uri v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti gostile odbojkarice II. ekipe Šempetra, ki je druga na lestvici.

V 9.kolu 3. slovenske lige vzhod bodo igralke Muranie iz Lendave, ki so na petem mestu,  tekmo igrale šele v torek 18.decembra v gosteh proti II. ekipi Prevalj, ki je tretja na lestvici.

V 10.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bodo igralci Panvite Pomgrada v Murski Soboti jutri  že ob  17.uri  v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostili odbojkarje Maribora. Prekmursko štajerski je bil vedno zanimiv, ta čas so Mariborčani tretji na lestvici in Panvita Pomgrad je na šestem mestu prve lige.

V 10.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bodo vodilni na lestvici Radenci jutri ob 19.uri v Radencih gostili odbojkarje II.ekipe Maribora, ki so četrti na lestvici. II. ekipa Panvite Pomgrada, ki je na tretjem mestu lestvice   bo jutri ob 14.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostila odbojkarje Korvoleya iz Mislinje.

V 10. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bosta obe pomurski prvoligaški  ekipi ta konec tedna gostovali. Igralci Sobote bodo zaradi zasedenosti dvorane v Osnovni šoli III  Murska Sobota tekmo proti Kajuhu Slovanu igrali  jutri ob 17.uri na Kodeljevem.Moška ekipa puconske Keme, ki je četrta na lestvici ,  bo jutri ob 17.uri gostovala pri Mariborčanih, ki so na tretjem mestu.

V 10. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige bodo igralke Keme, ki so na 3. mestu prvoligaške lestvice jutri ob 17.uri gostovale v Vrtojbi pri ekipi Letrike, ki je šestem mestu.

Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote,  ki v decembru praznuje  50 let delovanja kluba in odprtje kegljišča Vikenda v Radencih ,  je danes med 16. in 20 uro gostitelj  kegljaškega tekmovanja vojnih invalidov,jutri med 8. in 14.uro pa bo tekmovanje policijskega združenja IPA. V sredo 19.decembra med 8. in 14.uro bo v Radencih še kegljaško tekmovanje upokojencev.

Izjemno bogat bo tekmovalni program ob koncu tedna v elektronskem pikadu. 

V 7. kolu vzhodne super slovenske lige v elektronskem pikadu bodo danes ob 19.na programu naslednji dvoboji: Friend’s team Sveti Jurij –Dado Serdica, Top Gun Gorjak Grlava – Picolo bar Melinci,  Kava bar Vila Ptuj – Gabrijelov barček Vučja vas in Pikado klub Slavček Gornji Slaveči – Top Gun Kiraly Grlava. Na lestvici vodi ekipa Top Gun Kiraly iz Grlave.

V 6.kolu pikado lige Goričko bodo jutri ob 19.uri na programu naslednji dvoboji: Pikado klub Raj Grad – Kovačevci, Friend’s team Sveti Jurij  – Dado Serdica in Goričanec Radovci – Slavček  Gornji Slaveči.

V  3. kolu 2. pikado ligi pa bodo jutri ob 19.uri na programu naslednji dvoboji:  Black Dragon Gornji Črnci – King Gornji Črnci, Bleck Devils Serdica – Tornado Krašči, ekipa Kobre  iz Serdice bo prosta.

Popolni program v elektronskem pikadu bo tudi v obeh pomurskih ligah. V  5.kolu prve pomurske pikado lige bodo jutri ob 19.uri igrali: Team maži bar Ižakovci – Mokoš Bakovci, Špirić Černelavci – Čarne vrane Ižakovci in Leona Ljutomer – Kouvrani Filovci.

V 5. kolu druge pomurske lige v pikadu  bodo jutri ob 19.uri igrali: Bar Tiffany  Črenšovci – Kocka bar Renkovci , Picolo Melinci – Športno društvo Dokležovje in Gaj Murska Sobota – Naš bar Melinci.

Rokometaši  Pomurja iz Murske Sobote bodo v 12. kolu prve B slovenske lige  jutri ob 18.30 gostovali pri rokometaših Izole. V 9.kolu 2. slovenske rokometne lige bo jutri ob 20.uri radgonski Arcont gostoval pri rokometni ekipi Metlike.

 Košarkarice Pomurja  U – 17  bodo v 9. kolu tretje skupine vzhodne košarkarske lige jutri ob 9.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti gostile košarkarice Maribora.

V prostorih Osnovne šole Gornja Radgona bo  jutri ob 9.uri posamično pomursko prvenstvo osnovnih pol v šahu. Mladi bodo nastopili v starostnih kategorijah v moški in ženski konkurenci U- 9, U – 12 in U – 15. Najboljši trije iz starostnih skupin U- 12  in U – 15 se bodo uvrstili na finale državnega prvenstva.  Za šahovsko tekmovanje v Gornji Radgoni bo ob pomoči gostiteljev skrbela področna šahovska koordinatorica Mira Ambruš.

Napovednik športnih tekmovanj  za Murski val pripravlja Tonček Gider.