Domov

Petkov športni napovednik

21 decembra 2018 Šport


V 13. kolu prve B slovenske rokometne lige za člane bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti jutri ob 18.uri zadnja letošnja prvenstvena rokometna tekma  med Pomurjem in ekipo Grosist Slovan iz Ljubljane.  Gostje iz Ljubljane na lestvici vodijo z 20 točkami družno z rokometaši Slovenj Gradca.

Športno strelsko društvo Črenšovci bo danes ob 16.uri in jutri od 10.ure dalje pripravilo  v Črenšovcih tretji turnir regijske lige v streljanju z zračno puško za cicibane, mlajše pionirje in pionirje iz severovzhodne Slovenije.

Na teniških igriščih v Radencih bo jutri ob 16.uri tretji letošnji turnir zimske teniške  lige v posamični konkurenci. Po dveh turnirjih je v vodstvu Gorazd Kozic, ki pa bo v soboto odsoten zato imata več priložnosti za dobro uvrstitev Dani Strah in Vitja Podlesek, ki sta na drugem in tretjem mestu.

Ob koncu tedna bodo najbolj  aktivni  igralci pikada.

Tisti, ki nastopajo v medobčinski pikado ligi Goričko bodo  jutri ob 18.uri  zbrani v Gostilni Raj pri Gradu na Goričkem, kjer bo domači pikado klub pripravil  4. rang turnir v posamični konkurenci.  Po treh turnirjih  vodi Danijel Ferko iz Pikado kluba  Goričanec iz Radovec drugi  je domačin Rene Grah iz Pikado kluba Raj od Grada.

Tekmovalci ki nastopajo v drugi pikado ligi  na Goričkem bodo jutri ob 18.uri zbrani na 3.rang turnirju v prostorih Pikado kluba King v Gornjih Črncih. Po dveh turnirjih vodi Bernard Sukič iz Pikado kluba Dragon iz Gornjih Črnec, drugi  je Milan Horvat iz domačega Pikado kluba King Gornji Črnci.

Pikado klub Maži bar Ižakovci bo jutri ob 16.uri pripravil 10. tradicionalni novoletni turnir v pikadu v treh  kategorijah. Tekmovanje bo v žrebanih dvojicah ter v posamični  moški in ženski konkurenci. Za tri najboljše tekmovalcev  v posamezni tekmovalni kategoriji je organizator pripravil tudi nagrade.

Športno kulturno turistično društvo  Mladost s Pertoče bo  v soboto ob 9.uri pripravilo 20. božični pohod, ki se bo začel pred vaško gasilskim domom  na Pertoči. Pohodnike čaka okrog 13 km dolga pohodniška rekreacija.

Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote, ki zdaj nastopa v prvi B državni ligi tako z moško in  žensko ekipo  bo jutri ob 11.uri pripravil na kegljišču Vikenda v Radencih   posebno slovesnost ob  50 letnici ustanovitve kegljaškega kluba in odprtja kegljišča v Radencih. Žal je škoda da je nekdanjih sedmih kegljišč prijateljem tega športa zdaj na voljo samo še kegljišče v Radencih, ki pa ima v svojih vrstah tudi nekdanje svetovne prvake.  Na slovesnosti bodo posameznikom in organizacijam podelili tudi zahvalne listine.

Namiznoteniški klub Sobota bo danes med 19. in 21. uropripravil v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  II. del 4.božično novoletnega turnirja v namiznem tenisu. Na prvem delu turnirja je med  16 tekmovalci zmagal Luka Šantavec, v dvojicah pa sta zmagala:  Ivan Trplan in Luka Šantavec. Danes bodo  igrali na turnirju  v Murski Soboti še tisti , ki šele spoznavajo značilnosti igre z belo žogico.

V sredo 26. decembra ob 10.uri bo Športno kulturno turistično društvo Hrast iz Lemerja pripravilo 6. Štefanov pohod po obronkih Lemerja hkrati bo to tudi sklepni pohod za tiste, ki so sodelovali v letu 2018 v posebnem točkovanju.  Pohod se bo začel pri vaško gasilskem domu v Lemerju.

V tednu ki je pred nami bo v sredo 26. decembra Strelsko društvo Serdica 416  v vaško gasilskem domu v Serdici pripravilo 7. odprto in sočasno 8. občinsko tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško. Tekmovanje v Serdici na Goričkem bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci hkrati pa bodo v Serdici v sredo 26.decembra  dobili tudi  strelske  prvake Občine Rogašovci za leto 2018.

V  sredo 26.decembra   ob 8.uri bo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika pripravilo v počastitev  dneva samostojnosti in enotnosti odprto strelsko tekmovanje s pištolo in revolverjem pri lovskem domu v Dobrovniku. Tekmovanje bo potekalo v posamični in moštveni konkurenci  v obeh strelskih kategorijah.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.