V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Petkov športni napovednik

28 decembra 2018 Šport


Strelsko društvo Ljutomer bo  na dveh streliščih v novi  športni dvorani   v  Ljutomeru jutri  ob 8.30 pripravilo tradicionalno 10. odprto strelsko tekmovanje za pokal mesta   Ljutomer. Za tekmovanje s standardno zračno puško je prijavljenih  58 strelcev in strelk  iz  15. društev. Med tekmovalci z zračno pištolo pa  je prijavljenih za sobotno  strelsko tekmo 26 strelcev iz 11 strelskih društev. Na tekmovanje pričakujejo organizatorji tudi strelce iz  Hrvaške in Madžarske.  Na lanski strelski tekmi v Ljutomeru so imeli med pomurski strelci s puško najboljše rezultate: Špela Mihalič s Tišine, Mitja Černi iz Gančan in med domačimi strelci Nuša Špindler.

V 7. kolu medobčinske pikado lige Goričko bodo jutri ob 19.uri naslednja srečanja: Goričanci Radovci – Raj Grad, Kovačevci – Friend’s team Sveti Jurij  in Dado Grad – Goričanec Radovci.

V 4. kolu 2. pikado lige bo danes ob 19.uri dvoboj med Tornadom Krašči in Anibusom Sotino. Jutri ob 19.uri bosta naslednja dvoboja: King Gornji Črnci – Bleck Devils Serdica in Kobra Serdica – Black Drago Gornji Črnci.

Prihodnjo sredo 2. januarja ob 18.uri bo na programu 8. kolo v lendavski pikado ligi, kjer sodeluje devet ekip.

Ljutomerska športna zveza  ima ob koncu  tega in v začetku prihodnjega leta pester športni program. Danes  ob 18.uri bo na umetnem drsališču na Glavnem trgu v Ljutomeru 2. novoletni turnir v hokeju na ledu za rekreativne ekipe.  Jutri ob 9.30 bo v športni dvorani ŠIC-a v Ljutomeru prvi novoletni turnir v šahu.  V sredo 2. januarja ob 10.uri bo v telovadnici Osnovne šole Mala Nedelja  3. novoletni turnir v namiznem tenisu.

Športno društvo Slavček iz Gornjih Slaveč bo v ponedeljek, na zadnji dan letošnjega leta ob 12.30,  pripravilo tradicionalni Silvestrski pohod v spomin na Zdenka Škodnika in ostale preminule člane. Zbirališče bo na parkirnem prostoru Športno rekreacijskega centra Slavček v Gornjih Slavečih, pohodniška trasa pa bo dolga okrog 10 km. Ob koncu silvestrskega pohoda v Gornjih Slavečih ne bo manjkala tudi pogostitev pohodnikov.

Ob koncu športnega napovednika, ki je zaradi  bližajočih prazničnih dni  bolj skromen kot običajno, povejmo  da bomo na Murskem valu v nedeljo popoldne med 16. in 17.uro pripravili tradicionalni pregled pomembnejših športnih dogodkov v letu 2018, kjer bosta  med številnimi športniki gosta tudi oba pomurska  evropska prvaka in sicer judoist Adrijan Gomboc iz Rakičana in  strelec v trapu Boštjan Maček iz Bodonec.

V ponedeljek zadnji dan koledarskega leta pa bo gost v oddaji lüftanja  med 11. in 12.uro predsednik Nogometne šole Mura Robert Kuzmič, ki bo med drugim govoril o pokalnem žrebu,  o električni razsvetljavi v soboški Fazaneriji in o jesenskem delu tekmovanja v prvi slovenski nogometni ligi Telekom.

Napoved  športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.