V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Petkov športni napovednik

4 januarja 2019 Šport


Ženski košarkarski klub Pomurje  iz Murske Sobote  bo nocoj  ob 20.30 v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti v derbiju ženske ekstra lige gostil novomeško Krko. Na lestvici   trenutno vodi ekipa Ledite iz Domžal. Pomurke so na drugem in Krka na tretjem mestu. Soboški trener Davorin Pok bo imel tako dovolj motiva za vzpodbujanje igralk v srečanju med drugo in tretjo ekipo na prvenstveni lestvici.

V zaostalem srečanju 5. kola pomurske košarkarske lige bo v nedeljo ob 11.uri v telovadnici Dvojezične srednje šole Lendava tekma: Lindau – Sistemorg Beltinci. Na lestvici po nepopolnem  5. kolu vodi Ljutomer z 9 točkami pred Sistemorgom, ki ima 8  in ekipo Lindau, ki je zbrala  7 točk.

Beltinčani, ki tekmujejo v dveh košarkarskih ligah  bodo že nocoj ob 20.30  v prvi ptujski medobčinski košarkarski ligi Vzajemna  gostovali pri košarkarjih Ruš.

Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija na Goričkem, član prve slovenske lige,   bo  jutri ob  16.uri  v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju pripravil  13. mednarodni novoletni turnir v elektronskem pikadu.  Tudi letos pričakujejo organizatorji   blizu 100 tekmovalcev  iz Madžarske, Avstrije in Slovenije. Lani je na turnirju sodelovalo kar 108 tekmovalcev, med pomurskimi igralci  je bil med člani Leon Mertük iz Križevec pri Ljutomeru četrti, domačina Rok Durič in Damir Hajidnjak iz Friend’s teama pa sta bila  uvrščena na sedmo in deveto mesto. Med članicami so bile najboljše Pomurke: Nataša Kranjc iz Ivanjkovec, Monika Kobl iz Ižakovec in Urša Drvarič iz Vidonec.  V dvojicah  sta zasedla drugo mesto: Andrej Gorjak  in Peter Kranjc iz Ivanjkovec.

Tekmovanje  dvojic i se bo začelo v Svetem Juriju na Goričkem  v soboto ob  16.uri   zvečer po tekmi dvojic ob 19.uri pa bo še posamično tekmovanje  v moški in ženski posamični konkurenci.

Pikado klub Kobra iz Serdice  bo v Okrepčevalnici na griču v Svetem Juriju  na Goričkem pripravil nocoj ob 18.uri 4. rang turnir v elektronskem pikadu. Po treh turnirjih vodi Jasmin Baranja iz Pikado kluba Black Dragon Gornji Črnci, ki je zbral 146 točk.

Nocoj ob 19.uri bo na programu tudi  8.kolo  medobčinske pikado lige Goričko. Na programu bodo naslednji dvoboji: Kovačevci – Goričanec Radovci, Dado Grad – Slavček Gornji Slaveči in Goričanci   Radovci – Friend’s team Sveti Jurij.  Na lestvici vodi Pikado klub Slavček iz Gornjih Slaveč , ki ima 17 točk.

Nogometna šola Ljutomer  in Nogometni klub Ljutomer  bosta jutri in v nedeljo v telovadnici Osnovne šole Ivana Cankarja v Ljutomeru  pripravila štiri nogometne turnirje v okviru akcije »Moja igra je nogomet«.  Jutri ob 9.uri bodo igrali 9 letniki in ob 14.uri še 13 letniki. V nedeljo ob 9.uri bo nogometni turnir  za starostno kategorijo U – 11 in ob 14.uri bo nogometni turnir za 15 letnike.

Jutri bo prvi zbor nogometašev Mure, ki se bodo zbrali na skupni večerji nato pa bodo imeli v soboto med 10. in 11.uro prvi trening na igrišču z umetno travo v soboški Fazaneriji. Mura bo do začetka spomladanskega dela tekmovanja v prvi slovenski nogometni ligi Telekom igrala  skupno  10 pripravljalnih nogometnih tekem vmes pa bodo nogometaši Mure na pripravah tudi v Turčiji.

 Pomurska nogometna drogoligaša bosta  začeli s pripravami  pozneje. Beltinčani bodo imeli prvi trening v četrtek 10. januarja in Nafta 1903 bo začela s pripravami za spomladanski del tekmovanja v 2. slovenski nogometni ligi šele 14. januarja.

Soboška športna zveza in Namiznoteniški klub Sobota bosta v ponedeljek ob 18.30 pripravila  3.kolo v občinski namiznoteniški ligi, kjer sodeluje  osem ekip, po dveh kolih pa  vodi ekipa:  ALF v postavi: Andrej Kuhar, Ludvik Lazar, Franci in Črtomir Just in Miroslav Lazar s šestimi točkami. Med posamezniki po dveh kolih vodita Davorin Dervarič iz ekipe BRDM in Črtomir Just iz vodilne ekipe Alf.

Tudi rekreativci bodo prišli prvi konec tedna na svoj račun.  Planinsko društvo Gornja Radgona  in Turistično društvo Majolka iz Zbigovec  bosta jutri  9.uri pripravila 14. Trstenjakov pohod na  15 km dolgi pohodniški progi. Začetek pohoda bo ob 9.uri pri cerkvi svetega Petra v Gornji Radgoni.

Vinogradniško sadjarsko društvo Filovci bo jutri ob 10.uri z začetkom pri vaško gasilskem domu v Filovcih pripravilo Pohod treh kraljev, pohodnike čaka 10 – 12 km dolga rekreacijska pot.

 Kulturno umetniško društvo Budinci, Občina Šalovci in Porabsko kulturno društvo Andovci bodo  v nedeljo ob 10.uri pripravili » Pohod trej kralof na poti po dolaj pa bregaj.« Začetek pohoda bo v nedeljo  pri vaško gasilskem domu v Budincih, dolžina pohoda pa bo približno 12 km. 

Športno strelsko društvo Murska Sobota  bo od  četrtka 10. januarja do sobote 12. januarja pripravilo na strelišču soboške strelske zveze v Murski Soboti 4. turnir  tretje državne lige  severovzhod v streljanju z zračno puško.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.