V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Petkov športni napovednik tekmovanj

11 decembra 2020 Šport


V  17.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo v nedeljo ob 16. zadnja tekma tega kola pa tudi zadnja v soboški Fazaneriji v letu 2020. V nedeljo se bosta pomerili v Murski Soboti ekipi Mure, ki je  druga na lestvici z 29.točkami in Domžal, ki so na šestem mestu zbrale 20 točk.  Prva nogometna tekma v sezoni 2020/2021  je bila v 8. kolu, ko sta se 25. oktobra Domžale in Mura razšla brez zmagovalca ob izidu 1:1. Za Domžale je v 52. minuti dosegel vodilni zadetek Gregor Sikušek, izenačujoči zadetek za Muro pa je dosegel v 80. minuti Alen Kozar.

Po nedeljski nogometni  tekmi v Murski Soboti, ki bo tudi tokrat brez gledalcev, bosta sledili letos  še dve zaporedni  gostovanji nogometašev Mure in to v četrtek 17.decembra ob 17.15 pri Mariboru in nato v zadnjem 19.  letošnjem kolu v nedeljo 20. decembra ob 15. pri nogometaših  Celja.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota je  načrtovano sobotno volilno skupščino preložilo za nedoločen čas. S položaja predsednika soboške trenerske organizacije je odstopil dosedanji predsednik  Zdenko Maučec, ki je bil s prvim decembrom  imenovan za generalnega sekretarja Zveze nogometnih trenerjev Slovenije.

 Za začasnega zastopnika v upravnem odboru slovenske trenerske organizacije  do izvedbe volitev  v Murski Soboti je bil imenovan  znani nogometni trener Bojan Malačič.

V  14.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti jutri ob  20.30 tekma med Panvito Pomgradom, ki je na sedmem mestu z 9.točkami in ekipo Merkurja iz Maribora, ki ima na drugem mestu 28 točk in napoveduje  celo borbo za naslov državnega prvaka.

V   14.kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za člane bodo Radenčani  jutri ob 19. gostovali pri odbojkarjih Keko Opreme v Žužemberku. Radenčani so trenutno na četrtem mestu z 12.točkami, Žužemberk pa ima na  5. mestu 10 točk.

V  12.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Sobote jutri ob 16. v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti  gostile odbojkarice Formisa iz Hoč, ki vodijo na lestvici.

 Odbojkarice Murexina Keme Puconci bodo po 17. oktobru  jutri ob 19. znova lahko igrale v zeleni dvorani v Puconcih tokrat  proti odbojkaricam Mozirja. Ljutomerčanke bodo  jutri ob 17. gostovale pri  ekipi Logatca.

 Na lestvici prve B slovenske odbojkarske lige za članice  vodi Formis iz Hoča z 21.točkami, drugi Ljutomer ima 19 točk, šeste odbojkarice Murexina Keme Puconci so zbrale 6 točk, odbojkarice Sobote , novinke v ligi pa so še brez točk.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.