V etru
Reklame, obvestila
Domov

Petkov športni napovednik

13 januarja 2017 Šport


Zveza za hokej na travi  Slovenije bo s tremi hokejskimi klubi v Pomurju  do nedelje v Zeleni dvorani v Puconcih gostila evropsko prvenstvo mladih igralcev  do 21 let v dvoranskem hokeju. Slovenska reprezentanca, po izboru selektorja Franca Maučeca, bo imela prvi nastop danes ob  12.20 proti Ukrajini, ob 18.20   bo druga tekma proti hokejistom Slovaške.  Jutri ob 13.30 se bo reprezentanca Slovenije  v Puconcih pomerila z Italijo in ob  18.20 bo  tekma med Slovenijo in Walesom. V nedeljo, zadnji dan evropskega prvenstva  v dvoranskem hokeju za mlajše člane, bo v Puconcih  ob 10.20 tekma med Slovenijo in Norveško, ob 15.uri pa zadnja tekma med Slovenijo in Turčijo.  Prijateljem hokeja so obeta v Puconcih v treh dneh  izjemen športni dogodek, kjer se bo predstavilo sedem hokejskih reprezentanc.

Klub borilnih veščin Lendava bo  jutri ob  10.00 pripravil v  Športni dvorani Dvojezične srednje pol v Lendavi  19. mednarodno tekmovanje v judu za pokal Lendave 2017. Organizatorji imajo za tekmovanje v treh starostnih kategorijah prijavljenih  300 judoistov iz devetih držav, kar je najbolj množična prireditev   ta konec tedna v Pomurju. Ob 10.uri bo tekmovanje v starostnih kategorijah  U – 12 in U – 14, po nastopu najmlajših judoistov, bodo ob 14.uri tekmovali še judoisti starostne kategorije U – 16.  Tekmovanje bo  potekalo na štirih boriščih, najboljši posamezniki bodo dobili medalje najboljše ekipe pa pokale organizatorja.

V  telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti bo jutri ob 19.uri zaostala  odbojkarska tekma 14. kola prve slovenske odbojkarske lige za člane med Panvito  Pomgradom in Šempetrom.

V  11.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo jutri ob 16.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma  med novincem lige domačo Soboto in aktualnimi državni prvaki Krko iz Novega mesta. Igralci puconske Keme bodo jutri ob 17.uri gostovali pri ekipi Kajuha Slovana v Ljubljani.

V 11. kolu prve slovenske ženske namiznoteniške lige za članice bo v Ljubljani derbi sosedov na lestvici med Kajuhom Slovanom, ki je  šesti na lestvici in ekipo Keme, ki je  sedma na lestvici prve slovenske namiznoteniške lige.

Z ligaškim tekmovanjem bodo ta konec tedna nadaljevali tudi v državnih kegljaških ligah. V  10.kolu prve »B«  državne kegljaške lige  za člane  bo Radenska na kegljišču Vikenda v Radencih jutri ob  10.30 gostila Hidro iz Medvod. V 3. slovenski ligi, vzhod bo II. ekipa Radenske   jutri ob 14.uri v Radencih merila moči s kegljaško ekipo  Lokomotive iz Maribora. V 10. kolu prve »B« kegljaške lige  za članice bo Radenska jutri ob  18.uri v Radencih merila moči  s  kegljavkami  Izole.

V  obeh pomurskih ligah v elektronskem pikadu  bodo jutri ob 18.uri na programu dvoboji  9.kola. Igralci prve regijske pikado lige Goričko bodo jutri ob 18.uri zbrani pri Gradu na Goričkem, kjer bo Pikado klub Raj pripravil 5. rang turnir. Pikado klub DC Panters iz Moravskih Toplic pa bo jutri ob 18.uri pripravil v Moravskih Toplicah  6. rang turnir v pikadu za ekipe II. regijske pikado lige.  

Na prenovljenem strelišču Strelskega društva Kolomana Flisarja  na Tišini bo  jutri med 10. in 14.uro  četrti turnir druge državne severovzhodne lige v streljanju z zračno puško , kjer bo sodelovalo 8 strelskih ekip. Športno strelsko društvo Gornja Radgona bo jutri na domačem strelišču v Gornji Radgoni   organizator   4. turnirja  3. državne severovzhodne lige   v streljanju z zračno puško. Mladi strelci  bodo jutri tekmovali s serijsko zračno puško  v Dobrovniku na  3. turnirju regijske pionirske lige.

Športno društvo Nočni ftiči iz Radenec  bo jutri ob 8.uri v športni dvorani v Radencih pripravilo  2. Ftičev turnir v malem nogometu. Organizatorji imajo prijavljenih 23 nogometnih ekip.  Polfinalne nogometne tekme bodo v Radencih jutri ob 21.uri, finalna  nogometna tekma pa je v Radencih načrtovana  zvečer za 22.uro 30 minut. Zraven nagrad za štiri najboljše ekipe na nogometnem turnirju bodo organizatorji posebej nagradili tudi najboljšega igralca turnirja.

Športna zveza Beltinci bo v nedeljo med  10. in 18.uro  pripravila v  Beltincih zimski članski turnir v malem nogometu, kjer bo sodelovalo 8 ekip. Vmes, pred tekmama za prvo in tretje mesto,  bo ob 17.uri revijalna tekma med  Športno zvezo Beltinci in občinsko upravo.

V 8. kolu pomurske košarkarske lige  bo v Črenšovcih  jutri ob 18.uri tekma Tropicano Bistrica – Košarkarsko društvo Nona Murska Sobota; v nedeljo ob 14.uri pa bo v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru tekma med Prleško študentskim klubom in košarkarji Lindaua iz Lendave.

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota  bo jutri ob 9.uri v društvenih prostorih v Ulici arhitekta Novaka  v Murski Soboti  pripravilo prvo kolo vzhodne državne lige v showdownu – namiznem tenisu za slepe in slabovidne.  Na tekmi bo nastopila tudi predsednica Komisije za športno rekreativno dejavnost pri Medobčinskem društvu slepih in slabovidnih Silva Mlinarič.

Danes ob 16.30 bo v društvenih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrad v Murski Soboti prvi letošnji mesečni hitropotezni šahovski turnir za mladince. V nedeljo  bodo mladi pomurski šahisti iz osnovnih šol sodelovali v Kranju na 21. državnem šahovskem prvenstvu v posamični konkurenci, kjer bo šahiralo preko 250 šahistov iz vse Slovenije.

 

Športni napovednik za Murski val pripravlja Tonček Gider.