V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Pomgrad doniral 5000 evrov Kriznemu centru za mlade Murska Sobota

27 januarja 2017 Aktualno Novice


Družba Pomgrad je namenila 5000 evrov za delovanje Kriznega centra za mlade Murska Sobota, ki ponuja varno zavetje in nasvet vsem otrokom in mladostnikom iz pomurske regije, ki se znajdejo v stiski. Pomgrad je v okviru svojih  družbeno odgovornih aktivnosti donacijo Kriznemu centru letos podelil že četrtič zapovrstjo.

Pomgrad je danes ob letnem srečanju s svojimi poslovnimi partnerji v gledališču Park v Murski Soboti Kriznemu centru za mlade predal bon v vrednosti 5000 evrov.  Donacija bo namenjena pripravi 1100 toplih obrokov, ki bodo dnevno dostavljeni v Krizni center za mlade, s čimer bo omogočeno celoletno zagotavljanje tople prehrane za otroke v centru.

Krizni center za mlade Murska Sobota, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo Murska Sobota, je namenjen otrokom in mladostnikom iz družin v stiski  v starosti med 6. in 18. letom in tistim mladim, ki imajo težave v odraščanju. Mladim iz pomurske regije ponujajo varno zavetje, nasvete ter priložnost za pogovor. Ob popoldnevih se po šoli v centru zbirajo tudi otroci iz socialno ogroženih družin in družin v stiski, kjer se družijo, imajo kosilo, naredijo domače naloge, dobijo potrebno učno pomoč ali se igrajo.  Center otrokom v kriznih situacijah ob iskanju ustreznih rešitev občasno omogoča tudi bivanje za obdobje do treh mesecev.