V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

POMUREC/POMURKA MESECA

31 maja 2018 Ostalo


Začenjamo četrti letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili GABRIJELI HORVAT, kemijski tehnologinji in mladi raziskovalki, ki ji je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO s podporo L’Oreala ob zaključku letošnjega nacionalnega razpisa “Za ženske v znanosti” podelila štipendijo. Med moškima kandidatoma ste največ glasov zaupali BRANKU KAMENŠKU, lastniku in direktorju podjetja Lek Veterina iz Lipovec, ki je prejel gospodarskega oskarja – nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

Tudi maja lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma.

Svoj glas lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 31. maja do polnoči.

Do četrtka, 31. maja boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši predlogi. Kandidatki za Pomurko meseca:

BARBARA KOLENC, dozdajšnja predsednica Pomurske turistične zveze, ki je po 6. letih predala mandat. V času vodenja regijske turistične organizacije je poskrbela za izboljšanje turistične prepoznavnosti Pomurja, povezala turistične ponudnike in dvignila ugled Pomurski turistični zvezi. Je tudi ena od podpredsednic Turistične zveze Slovenije. 

SMS – sporočilo: RMV1

 

ŽUŽANA SEČKO iz Murske Sobote, ki je dolgoletna predsednica madžarskega društva Barati Kör Murska Sobota in je s strani predsednika Madžarske Janoša Aderja prejela red za zasluge s srebrnim križem za prizadevno delo v madžarski diaspori v Prekmurju in za ohranjanje madžarske kulture, jezika in identitete.

SMS – sporočilo: RMV2

Še kandidata za Pomurca meseca:

ADRIAN GOMBOC iz Rakičana, slovenski judoist, ki je na evropskem prvenstvu v Tel Avivu osvojil zlato kolajno v kategoriji do 66 kilogramov in postal evropski prvak v judu. Je član Judo kluba Bežigrad, z letošnjo zmago pa je kot varovanec Roka Drakšiča nadgradil lansko srebro, ko je bil na Evropskem prvenstvu v Varšavi drugi.

SMS – sporočilo: RMV3

 

JOŽE RITUPER iz Markišavec, ki kot sodelavec Evangeličanske humanitarne organizacije že skoraj dve desetletji požrtvovalno pomaga ljudem v stiski. Ob 500-letnici reformacije je izdelal plakat s 300 kovanci Primoža Trubarja z oznakami treh krajev reformacije v Sloveniji, kamor je kot reformatorski kraj uvrstil tudi Puconce. S tem je utrdil zavedanje o pomenu reformacije za naš kraj. Tudi sicer je kot gasilec in humanitarec družbeno aktiven.

SMS – sporočilo: RMV4

 

GLASOVNICA_maj 2018