V etru
Pesem tedna, izbor
Domov

POMUREC/POMURKA MESECA

29 marca 2018 Pomurec/ka meseca


Poslušalke in poslušalci, začenjamo drugi letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2018. Najprej pa povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili upokojeni medicinski sestri in prostovoljki Geni Virag, ki je že devetnajstič na božič z bratonskimi pevci in Turističnim društvom Bratonci pripravila darila za bolnike v soboški bolnišnici in organizirala petje božičnih pesmi, ter Alešu Patekarju iz Vratje vasi, ki je pokazal vso dobroto in srčnost ter ob koncu leta 2017 denarna sredstva, ki jih je dobil za nagrado za svoje delo v službi, daroval za nakup božičnih daril za otroke, ki živijo v družinah s socialno stisko.

Tudi v marcu lahko izbirate med štirimi našimi predlogi. Med dvema ženskama in dvema moškima. Glasovali boste lahko samo za enega kandidata ali kandidatko ali eno kandidatko in enega kandidata. Svojega glasu pa ne boste mogli oddati obema kandidatkama ali obema kandidatoma.

Svoj glas lahko oddate tudi prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo do četrtka, 29. marca do polnoči.

Do četrtka, 29. marca boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

V končnem rezultatu bomo upoštevali vsa tri glasovanja, vsako v tretjinskem deležu.

Tukaj pa so že naši prvi letošnji predlogi.

 

Kandidatki za Pomurko meseca:

LJUBA ERHATIČ je prejemnica Miklošičevega priznanja za leto 2018, za dolgoletno, uspešno in povezovalno delo na področju ljubiteljske kulture. Na ljutomerskem odru je začela nastopati leta 2002 in sicer v predstavi Gospa ministrica. Pozneje, pa vse do današnjih dni je nastopila v kar 13-tih gledaliških predstavah, ki so bile premierno odigrane prav na odru v Ljutomeru. V veliki večini je igrala glavne vloge in tako pomagala bogatiti ljutomersko gledališko kulturo.

SMS – sporočilo: RMV1

 

VESNA RADOVANOVIČ, knjižničarka, pravljičarka in pisateljica, ki je zaposlena v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti, pripoveduje pravljice za otroke in odrasle že več kot dvajset let. Je dobitnica Čopovega priznanja in nagrade Slovenske sekcije IBBY ter priznanja občine Murska Sobota za dosežke na področju kulture. Znana je po aktivnem delovanju z bralci, pa najsi gre za spodbujanje k branju ali za izvajanje različnih motivacijskih oblik dela. Sodeluje pri vseh nacionalnih in regionalnih projektih širjenja bralne kulture. Njena nedavna slikanica nosi naslov Petelinček se zaljubi.

SMS – sporočilo: RMV2

 

 

Kandidata za Pomurca meseca:

 

MIRAN ANDREJEK je prejemnik priznanja Podjetnik leta 2017. Priznanje je podelila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije. Miran Andrejek uspešno vodi Avto center Andrejek v Veščici pri Murski Soboti in ima avtomobilsko delavnico v Trdkovi. Poleg tega je sodni izvedenec, cenilec in mediator. Sam pravi, da je vlaganje v dobro delovno orodje in znanje pomembnejše od golega stremljenja za dobičkom, poleg usposobljenih sodelavcev pa je pomembno imeti pri roki tudi pravo orodje.

SMS – sporočilo: RMV3

 

MARTIN ŽÖKŠ je sicer po poklicu gozdar, vendar se kot lastnik picerije pri Cimeštru v Kovačevcih, ukvarja tudi s peko pic. Sodeloval je na 6. mednarodnem prvenstvu Slovenije v pripravi pice, ki ga je v Ljubljani organizirala sekcija picopekov Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Štiričlanska komisija je odločila, da je bila njegova »drvarska« pica najboljša in mu s tem prisodila naslov Naj picopek Slovenije. Zmaga mu je zagotovila pot v Neapelj, kjer bo aprila svetovno prvenstvo picopekov.

SMS – sporočilo: RMV4

 

GLASOVNICA_marec 2018