Domov

IZBIRAMO POMURKO IN POMURCA MESECA

23 aprila 2017 Aktualno Pomurec/ka meseca


Pred nami je tretji letošnji mesečni izbor za Pomurko in Pomurca leta 2017. Najprej pa povejmo, da ste pretekli mesec največ glasov namenili pevki Niki Zorjan, ki se je uspešno predstavila na letošnjem izboru za pesem Evrovizije, Ema in dobitniku Bloudkove plakete za življenjsko delo v športu Stanku Kerčmarju.

Kandidatki za Pomurko meseca:

Maja Prettner, Sobočanka, ki  je podpisana kot scenaristka in režiserka novega dokumentarnega filma Dom, ljubi dom. Zadnjih pet let kot scenaristka in režiserka sodeluje s Televizijo Slovenija pri različnih oddajah in snuje lastne projekte. Njena dela so bili prikazana na festivalih doma in v tujini.

SMS – sporočilo: RMV1

Nina Stegmüller s Spodnjega Kamenščaka pri Ljutomeru je psihologinja in izjemno zagnana prostovoljka. Potem, ko je bila pred leti izbrana za mladinsko naj voditeljico, svoje prostovoljno delo nadaljuje. Aktivna je tudi v Večgeneracijskem centru Pomurja – enoti Ljutomer. Je tudi članica občinskega sveta Ljutomer.

SMS – sporočilo: RMV2

 

Kandidata za Pomurca meseca

Jernej Zupančič, direktor ljutomerske družbe Cleangrad, prejemnik gospodarskega oskarja, nagrade Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2016. Družba je proizvajalec certificiranih čistih prostorov za farmacevtsko, kozmetično in prehrambno industrijo ter bolnišnice. Kot pravi Zupančič, je njegov cilj, izdelek vedno narediti tako dober, da bo nanj ponosen ne le delavec in monter podjetja, ampak tudi kupec.

SMS – sporočilo: RMV3

 

Branko Šömen, publicist, novinar in pisatelj, ki je z zadnjo knjigo humoresk Rakičanski breg – Monošterski brejg skozi svoje oči opisal dušo človeka med Muro in Rabo. Njegov opus šteje obsežno zbirko del, številna se dotikajo tudi Pomurja, od koder prihaja.

SMS – sporočilo: RMV4

 

Tudi letos boste lahko oddali svoje glasove prek sms – sporočil na številko 2929. Glasovanje bo potekalo 25 dni. Tokratno torej do četrtka, 27. aprila do polnoči. Glasujete lahko uporabniki Telekoma.

Do četrtka, 27. aprila boste lahko pošiljali tudi glasovnice, ki jih najdete na naši spletni strani www.murskival.si, ki jih natisnete in pošljete na naš naslov: Radio Murski val, Ulica arhitekta Novaka 13, Murska Sobota.

GLASOVNICA