V etru
Informacije - Vreme, ceste, radarske kontrole
Domov

Pomurski Lions klubi so se zbrali pri Mali Nedelji

26 januarja 2017 Aktualno Novice


Trije Lions klubi, ki delujejo v Pomurju, ves čas sodelujejo v različnih dobrodelnih akcijah. Glavna naloga klubov je pomagati, delati dobro, osrečevati ljudi v stiski in jim vračati upanje. Na nedavnem skupnem srečanju vseh treh Lions klubov – Ljutomer, Murska Sobota in Lendava, v Biotermah Mala Nedelja so zbirali tudi dobrodelna sredstva. Skupaj z donatorji iz Švice so zbrali 1433 evrov, ki jih bodo namenili otrokom socialno šibkih družin iz Upravne enote Ljutomer za kritje različnih  letovanj.

 

Srečanje je pripravil Lions klub Ljutomer, zbrane pa sta poleg predsednice omenjenega kluba Brede Žunič, nagovorila še predsednika Lions klubov Murska Sobota in Lendava Mateja Hochstätter in Štefan Šömen.

Srečanja se je udeležil guverner Zveze Lions klubov Slovenije Gregor Pajić, ki je podelil dve najvišji priznanji guvernerja. Prejela sta ga dolgoletni član Lions kluba Murska Sobota Ernest Ebenšpanger, ki, čeprav je med starejšimi člani, velja za neumornega organizatorja aktivnosti, njegova energija in delovanje pa sta vzgled tudi mlajšim generacijam, ter član Lions kluba Ljutomer Boštjan Pihlar za izjemno dejavnost na več področjih delovanja. Po njegovi zaslugi so v Ljutomeru ustanovili Leo klub, izpeljali prve večje dobrodelne gledališke predstave, državno razstavo Plakat miru ter pričeli s projektom Donirana hrana.

Pisno priznanje guvernerja je prejel še Janez Smolkovič, prav tako član Lions kluba Ljutomer, trenutno prvi podpredsednik, ki vsa leta daruje denar za različne humanitarne namene in nemalokrat donira še materialna sredstva ter sodeluje pri organizaciji klubskih prireditev.

Svoja klubska priznanja je podelil tudi Lions klub Lendava. Prejele so jih Silvija Hajdinjak-Prendl, Spomenka Juretič, Sibil Huzjan in Metka Pal.

Na letnem srečanju so vsi trije Lions klubi Pomurja sprejeli tudi nove člane.