Domov

Preteklih 24

6 marca 2020 Aktualno Kronika


V preteklih štiriindvajsetih urah so pomurski policisti obravnavali štiri prometne nesreče, sedem kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 14.00 uri je v naselju Spodnji Kamenščak, voznik osebnega avtomobila, med prehitevanjem z zunanjim desnim vzvratnim ogledalom oplazil peško, ki je zaradi tega padla v obcestni jarek. Po trčenju je voznik odpeljal naprej, ne da bi nudil pomoč poškodovani peški. Policisti so voznika kasneje izsledili. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je v času nesreče vozil pod vplivom alkohola. Peška se je pri trčenju hudo telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve poškodbi osebnih avtomobilov, kršitev nedotakljivosti stanovanja, kršitev tajnosti občil, nasilje v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen tudi ukrep prepovedi približevanja, tatvino v trgovini in zatajitev denarja na bankomatu.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih in trikrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.