Domov

Preteklih 24

31 marca 2021 Aktualno Kronika


V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči, kjer se je pet oseb telesno poškodovalo, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, zasegli tovorni avtomobil s priklopnikom in tri primere povoženja divjadi.

V Šalamencih je okoli 15.35 voznik osebnega avtomobila, v desnem blagem ovinku, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na bankino in od tam v strugo potoka, kjer se je avtomobil prevrnil na streho. Pri tem se je en potnik hudo telesno poškodoval, ostali trije pa lažje. Ob 19.50 je v Murski Soboti med vožnjo padel kolesar in se pri tem lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega avtomobila, tatvino skiroja in goljufijo.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po posredovanju policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V Mursko Soboti je bil zaustavljen voznik manjšega tovornega avtomobila s pripetim priklopnikom. Ker voznik ni posedoval ustreznega vozniškega dovoljenja je bilo vozilo s priklopnikom zaseženo. 

Med 8 in 14 uro bodo policisti na strelišču v Mačkovcih izvajali vaje v streljanju. Zaradi tega je zadrževanje v bližini strelišča lahko nevarno.