Domov

Preteklih 24

18 julija 2021 Aktualno Kronika


V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, v katerih je bila ena udeleženka telesno poškodovana.

Obravnavali so tudi pet kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, tri požare, povoženje divjadi in pridržali enega kršitelja.

S področja kriminalitete je bil na območju Lendave obravnavan vlom v stanovanjsko hišo, dva vloma v vozila, tatvina mobitela in tatvina goriva na bencinski črpalki.

Obravnavani so bili trije požari. V Puconcih je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje, v Murski Soboti je izbruhnil manjši požar v stanovanjskem bloku, v Strehovcih pa je gorelo v naravnem okolju.

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, je včeraj ob 7.41 prišlo v Puconcih do tlenja ostrešja na gospodarskem objektu kot posledice udara strele ponoči. Posredovali so gasilci PGD Puconci, Gorica, Šalamenci in Vaneča, ki so odstranili del zoglenelega ostrešja na površini 15 kvadratnih metrov in ga prekrili s folijo.

Ob 8.49 je v večstanovanjskem objektu v Murski Soboti prišlo do požiga razkužilnika za roke. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota, ki so prostor pregledali in prezračili.

Ob 20.08 so v naselju Strehovci, občina Dobrovnik, ob gozdu zagorele smeti na površini okoli kvadratnega metra. Požar so pogasili gasilci PGD Strehovci.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih. Kršitelj, ki je ob intervenciji nadaljeval s kršitvijo, je bil pridržan.