V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Preteklih 24

7 septembra 2021 Aktualno Kronika


V preteklih štiriindvajsetih urah so pomurski policisti obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih je nastala le materialna škoda, obravnavali so še tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, 33 tujcev, ki so v Republiko Slovenijo vstopili nezakonito, dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih in dva primera povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino delov z osebnega avtomobila, poškodovanje osebnega avtomobila in vlom v stanovanjsko hišo od koder je bil ukraden denar in zlatnina.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Od avstrijskih mejnih organov so dobili vrnjenih trinajst tujcev, ki so predhodno v našo državo vstopili na nedovoljen način. Med postopkom so zaprosili za azil in bili odpeljani v azilni dom. Prav tako so ljutomerski policisti ob 21.05 v Šprincu, v bližini državne meje zaustavili tovorni kombi. Ob kontroli je bilo ugotovljeno, da se v njem prevaža dvajset ilegalnih prebežnikov. Zoper voznika, ki je tujce pripeljal čez zeleno mejo je bilo odrejeno pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče.