V etru
Vreme, ceste
Domov

Preteklih 24

1 februarja 2017 Kronika Novice


V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, tri kršitve javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in zasegli dve motorni vozili.

V Globoki je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v osebni avtomobil, ki je pripeljal nasproti. Voznik slednjega se je v trčenju lahko telesno poškodoval. V Ljutomeru pa je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčila v osebni avtomobil pred seboj. Ena udeleženka je v trčenju utrpela lahke telesne poškodbe.

Na področju kriminalitete so v Gornji Radgoni obravnavali poškodovanje tuje stvari, v Murski Soboti tatvino v eni od trgovin in v Zenkovcih tatvino akumulatorja. V Peskovcih je bil obravnavan požar na gospodarskem poslopju. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi malomarnosti enega od domačih, ki je še vroč pepel in žerjavico razstresel v bližini lesenega dela objekta.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru. Zoper kršitelja z območja Gornje Radgone, ki se ob intervenciji policistov ni hotel umiri, je bilo odrejeno pridržanje.

Zaradi vožnje brez ustreznega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil kršitelju z območja Ljutomera. Na avtocesti je bil tujcu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zasežen tovorni avtomobil.