V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Preteklih 24

17 oktobra 2017 Aktualno Kronika


V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreč. Pri tem se je ena končala s smrtnim izidom, v kateri sta umrli dve osebi. V ostalih treh je nastala samo materialna škoda. Obravnavali so še tri poškodbe vozila na parkirnem prostoru in tri povoženja divjadi. Obravnavali so še šest kaznivih dejanj in dve kršitvi javnega reda.

Včeraj okrog 04.30 ure je 41- letni madžarski voznik tovornega vozila zgrešil stezo za plačilo cestnine pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Murske Sobote  in zapeljal vzvratno. V trenutku, ko je po avtocesti pripeljal 44 – letni voznik osebnega avtomobila  in čelno trčil v zadnji levi del tovornega vozila. Na kraju sta zaradi poškodb umrla  39-letni in 28 – letni sopotnik v osebnem avtomobilu. Voznik osebnega avtomobila je bil lažje telesno poškodovan. Vsi so bili državljani Romunije. Voznik osebnega avtomobila je vozil pod vplivom alkohola in ni bil pripet z varnostnim pasom.

Obravnavan je bil vlom v skladišče v Apačah. Policisti so prijeli dva storilca, ki sta odnesla pogonsko gorivo, bencin. V Rakičanu je neznanec vlomil v skladišče kmetijske mehanizacije in odnesel alternator za kmetijski traktor. V Odrancih so obravnavali poškodovanje tuje stvari. Soboški policisti so obravnavali dve kaznivi dejanji zatajitve, ljutomerski pa goljufijo.

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnem prostoru in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob posredovanju policistov pomirili.

Danes med 8 in 14 uro bodo policisti Policijske uprave Murska Sobota izvajali vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih. Zadrževanje na in ob strelišču je nevarno.