Domov

Preteklih 24

27 oktobra 2017 Aktualno Kronika


V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in miru, požar, prejetje sumljive pošiljke, pridržali eno osebo in štiri primere povoženja divjadi.

Obravnavali so dve tatvini goriva na bencinskem servisu, tatvino drv iz gozda, tatvino delov z avtomobila ter kaznivi dejanji Goljufije in Grožnje.

Javni red in mir je bil kršen po dvakrat na javnem kraju in v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob posredovanju policistov pomirili.

Ob 11.49 so bili obveščeni, da je na naslov moškega v naselju Gornja Bistrica s hitro pošto bila dostavljena pošiljka z neznanim belim prahom. Takoj po prejetem obvestilu so policisti objekt zavarovali.  Ženska, ki je bila v stiku s pošiljko je ostala v karanteni. V analizi se je izkazalo, da prah ni nevaren. Za pošiljateljem policisti zbirajo obvestila.

V naselju Rogašovci so ustavili voznika osebnega avtomobila. Ker je kazal očitne znake opitosti so mu je bil odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da voznik vozi pod vplivom alkohola. Ker gre za tujca, je bil pridržan na PP M. Sobota, danes ga bodo privedli na sodišče za prekrške.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije bodo danes med 08.00 in 14.00 uro izvajali vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih. Zaradi tega je zadrževanje na strelišču in v okolici lahko nevarno.