Domov

Preteklih 24

31 oktobra 2017 Aktualno Kronika


V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in miru, tri primere povoženja divjadi in samomor.

Izven naselja Rakičan je voznik osebnega avtomobila izsilil prednost kolesarju, ki se je pri padcu lahko telesno poškodoval. Druge prometne nesreče so se končale z materialno škodo.

Na področju kriminalitete so lendavski policisti obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu, goljufijo in poškodovanje tuje stvari.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob posredovanju policistov pomirili..

V času praznikov policisti Policijske uprave M. Sobota pogosto opažajo povečano število tatvin, vlomov v hiše, stanovanja, poslovne prostore in druge objekte, ter tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in pokopališčih. Svetujejo, da ob obisku grobov v osebnih avtomobilih na vidnih mestih ne puščate torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov ter vozila zaklepate, da ne postanete tarča tatov in vlomilcev.