Domov

Preteklih 24

17 novembra 2017 Aktualno Kronika


V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, tri kazniva dejanja, dve kršitvi javnega reda in miru, nesrečo pri delu, dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih in dve povoženji divjadi.

Na območju Gornje Radgone so obravnavali tatvino delov z tovornega vozila, na območju Lendave pa tatvino torbice z osebnimi dokumenti in bančnimi karticami in tatvino denarja.

Ob 11.55 uri smo bili obveščeni, da se je na gradbišču v Železnih dverih na delavca vsula zemlja. Z zbiranjem obvestil na kraju in opravljenim ogledom je bilo ugotovljeno, da je pri kopanju vinogradniških teras in polaganju drenažnih cevi zemlja zasula 49-letnega delovodjo, kateri je na kraju umrl. Pokojni je stal na robu med dvema jarkoma, katera sta bila skopana z namenom polaganja drenažnih cevi. Pri tem je prišlo do usutja večje količine razmočene zemlje, ki je padla skupaj s pokojnikom okrog 2 metra v globino in ga zasipala do višine prsnega koša. Ogleda kraja delovne nesreče so se udeležili preiskovalni sodnik, državna tožilka in delovni inšpektor.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se po posredovanju policistov pomirila.