V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Preteklih 24

12 oktobra 2018 Aktualno Kronika


V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru in štiri primere povoženj divjadi.

V obravnavanih prometnih nesrečah je v dveh nastala le materialna škoda. V Murski Soboti pa se je v trčenju osebnega avtomobila in kolesarja slednji lahko telesno poškodoval.

S področja kriminalitete so na območju Lendave obravnavali tatvino goriva, na območju Ljutomera pa tatvina delov z vozila. Na območju Murske Sobote so obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil, dve tatvini goriva na bencinskih črpalkah, tatvino mobilnega telefona in tatvino goriva iz tovornega vozila.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnih krajih. Kršitelji so se po posredovanjih pomirili.

Do 14. oktobra poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Pešce opozarjamo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa. Vozniki bodite previdni v območjih prehodov za pešce in območjih, kjer se pričakuje prisotnost pešcev.