Domov

Preteklih 24

28 februarja 2019 Aktualno Kronika


V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče.  V eni se je ena oseba lažje telesno poškodovana. V ostalih dveh je nastala samo materialna škoda. Obravnavali so bile še tri poškodbe vozila na parkirnem prostoru in štirje primeri povoženja divjadi. Poleg tega so obravnavali sedem kaznivih dejanj in tri kršitve javnega reda.

S področja kriminalitete je bila v Murski Soboti obravnavana tatvina moškega kolesa črne barve. Na počivališču v Grabonošu je neznani storilec izkoristil nepazljivost lastnika in iz vozila ukradel torbico z denarjem in osebnimi dokumenti. V Murski Soboti je neznanec iz parkiranega tovornega vozila ukradel gorivo. Soboški policisti so obravnavali še zatajitev in poškodovanje tuje stvari, ljutomerski pa povzročitev lahke telesne poškodbe.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih.  Kršitelji so se ob posredovanju policistov pomirili. 

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen osebni avtomobil.

V Lendavskih goricah je domačin zakuril suho travo v svojem vinogradu. Zaradi vetra mu je ogenj ušel izpod nadzora in se razširil na sosedov vinograd. Opozarjajo, da je razglašena velika požarna ogroženost na območju celotne države zaradi česar je prepovedano kurjenje v naravnem okolju.