V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Preteklih 24

7 aprila 2017 Kronika Novice


V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem kaznivih dejanj, tri prometne nesreči z gmotno škodo, nesrečo pri delu, štiri kršitve javnega reda in miru, eno poškodovanje vozila na parkirnem prostoru ter tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so v Gornji Radgoni obravnavali tatvino kolesa, v Lucovi nezakonit lov, v Dolini zatajitev, v Bakovcih tatvino različnega orodja, na avtocesti je bil obravnavan tujec ki je uporabljal ponarejen dokument o brezhibnosti vozila, na Petanjcih je bila obravnavana drzna tatvina denarja. Osumljence, ki so s kraja pobegnili z vozilom so policisti prijeli na avtocesti in jih bodo kazensko ovadili. V Turnišču sta bila pri tatvini goriva iz tovornih vozil prijeta tujca. Obema je bila odvzeta prostost in bosta kazensko ovadena.

Na gradbišču med Veržejem in Križevci je bila obravnavana nesreča pri delu. Delavec je z valjarjem utrjeval cestno bankino in pri tem zapeljal preveč na rob, kar je imelo za posledico, da se je z valjarjem prevrnil v obcestni jarek. Delavec je padel pod valjar in se hudo telesno poškodoval. S helikopterjem je bil odpeljan na zdravljenje v UKC Maribor.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj se je ob intervenciji policistov pomiril in s kršitvijo prenehal.