Domov

Preteklih 24

11 julija 2019 Aktualno Kronika


V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali štiri prometne nesreče. Pri tem se je ena končala s smrtnim izidom. V ostalih treh je nastala materialna škoda. Obravnavali so še  dva primera povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavali štiri kazniva dejanja, štiri kršitve javnega reda in samomor. Okrog 16.00 ure je v naselju Dolnja Bistrica 46-letni moški vozil kolo po lokalni cesti in zavil na dvorišče stanovanjske hiše. Pri tem hitrosti vožnje ni prilagodil tako, da bi obvladoval kolo zaradi česar je padel ter obležal mrtev.

S področja kriminalitete so v Grabonošu obravnavali tatvino nafte iz parkiranega tovornega vozila. V Ljutomeru je neznanec z originalnim ključem odpeljal osebni avtomobil znamke Opel Insignia, črne barve, reg. št. MS AC-194. Soboški policisti so obravnavali tatvino ženske denarnice, lendavski pa goljufijo.

Izven naselja Razkrižje je bil zaustavljen osebni avtomobil v katerem je bilo šest tujcev, kateri so na nedovoljen način vstopili v R. Slovenijo. Zoper voznika, ki jim je pri tem pomagal je bilo odrejeno pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče.

Javni red je bil kršen 2-krat v zasebnih prostorih in 2-krat na javnih krajih. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali. 

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bil zasežen moped.