V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Preteklih 24

4 septembra 2019 Aktualno Kronika


V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč v katerih se je pet oseb lahko telesno poškodovalo. Poleg tega so obravnavali še sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, nesrečo pri delu, zasegli osebni avtomobil, tujcu zasegli prepovedano teleskopsko palico, pri nedovoljenem prehodu državne meje so prijeli osem tujcev, povoženje divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino denarja, tatvino rože z okrasnim lončkom, vlom v prostore lovskega doma, kaznivo dejanje Grožnje, Zatajitve in Zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost ter zasegli bankovec za 50 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen po enkrat na javnem kraju in zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob posredovanju policistov pomirili.

Soboški policisti so obravnavali nesrečo pri delu, kjer je na delavca padel zabojnik z viličarja. Ugotovili so, da je delavec v času nesreče bil sam pri viličarju. Stopnja poškodbe bo znana po opravljenem slikanju v UKC Maribor.

Ob začetku šolskega leta posebno pozornost namenimo najmlajšim udeležencem v cestnem prometu. Še posebej bodimo pozorni na otroke ob vozišču, saj je njihova pozornost usmerjena povsem drugam kot na dogajanje v prometu.