Domov

Preteklih 24

6 oktobra 2019 Aktualno Kronika


V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, pet kaznivih dejanj, devet kršitev javnega reda in miru, pridržali dve osebi, štiri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Ob 10.35 uri je voznik osebnega avtomobila izven naselja Gomila, zaradi nepravilne smeri vožnje, zapeljal izven vozišča in trčil v drevo. Pri tem se je lahko telesno poškodoval. Škode na avtomobilu je za 1.000 EVR.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali goljufijo pri spletni prodaji in preprečitev uradnega dejanja, lendavski pa tatvino goriva na bencinskem servisu. Radgonski policisti pa so v dveh primerih, na njivah v okolici Lomanoš obravnavali poškodovanje kombajnov. Kot že v večih prejšnjih primerih, je neznani storilec na steblo koruze  navezal nerjavečo palico, ki je med žetvijo koruze poškodovala kombajn.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in petkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po posredovanju policistov pomirili.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola sta bila pridržana dva voznika osebnih avtomobilov.   Na območju celotne države poteka akcija za večjo varnost peščev. Zaradi tega vozniki poskrbite, da boste med vožnjo še posebej previdni do najbolj ranljive skupine udeležencev v cestnem prometu.