Domov

Priznanji za Stanka Kerčmarja in Tončka Giderja

11 septembra 2017 Aktualno


Mestna občina Murska Sobota je bila gostiteljica pomembnih gostov s športnega področja.

Predsednik  Mednarodnih športnih  iger šolarjev Torsten Rasch je z generalnim sekretarjem Richardom Smithom in podpredsednikom Igorjem Topoletom  v Murski Soboti podelil posebno priznanje Stanku Kerčmarju iz Murske Sobote , ki je   v treh desetletjih kot amaterski športni delavec vodil soboško športno zvezo,  ta čas pa je bila Murska Sobota trikrat organizatorica  mednarodnih športnih iger šolarjev.

Danes na teh mednarodnih igrah šolarjev sodeluje že  okrog 2000 športnikov in športnic iz več kot 70 mest iz celega sveta. V Murski Soboti je bil kot častni gost druženja  tudi Metod Klemenc, upokojeni  športni pedagog, ki je bil ustanovitelj teh iger, ki so se začele v Celju.

Mednarodne igre šolarjev so organizacija priznana  s strani mednarodnega olimpijskega komiteja, njegov partner in zaveznik pri promociji in spodbujanju športa in njegovem pomenu za zdravo življenje. Ob tej priložnosti je Olimpijski komite Slovenije – združenje športnih zvez podelil za skoraj 55 letno športno novinarstvo Tončku Giderju iz Murske Sobote plaketo olimpijskega komiteja, ki jo je osebno izročil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije  Bogdan Gabrovec.