V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Rejce še vedno težijo nizke odkupne cene mleka in mesa

27 januarja 2017 Aktualno Novice


V Gornjih Ivanjcih so se na rednem letnem občnem zboru sestali člani  Rejskega društva za lisasto pasmo Gornja Radgona. Predsednica Tatjana Vrzel je izpostavila, da so v preteklem letu uspeli izpolniti zastavljene cilje.

Pričeli so namreč pravni postopek zoper družbo pooblaščenko Pomurskih mlekarn, saj so bili v stečaju pooblaščenke kmetje zelo oškodovani. Za enkrat je postopek še v teku, rejci pa upajo, da bodo prišli do neke rešitve in si vsaj delno povrnili denar, ki so ga vložili v delnice. Največje težave predstavljajo nizke odkupne cene mleka in govejega mesa na trgu. Zaradi velikih izgub so se tako mnogi govedorejci odločili, da bodo prenehali s kmetovanjem, številni pa o tem še razmišljajo. Tako se tudi mladi brezposelni v čedalje manjši meri odločajo za kmetovanje, saj se zavedajo, da to ne prinaša velikega dobička.

Letos julija mineva že 25 let od ustanovitve rejskega društva za lisasto pasmo, kar bodo člani tudi zaznamovali s proslavo in določenimi dogodki, o katerih pa se še dogovarjajo.  V Lenartu bo letos državna razstava krav lisaste pasme, kjer se bodo s svojimi kravami pokazali tudi nekateri člani društva.