Domov

Salon Traminec letos na novi lokaciji

4 aprila 2017 Aktualno Novice


Salon Traminec, ki bo letos potekal že osmič, se seli na novo lokacijo. Po sedmih letih na gradu Negova bo letošnji Salon v Zdraviliškem parku v Radencih. Podrobnosti dogodka so organizatorji predstavili na novinarski konferenci.

Salon Traminec je vinarsko-poslovno-družabni dogodek, katerega namen je dvig in negovanje vinske tradicije in kulture pitja vina. Prireditev je sedem let potekala na gradu Negova, idejna zasnova zanj je leta 2010 nastala v društvu Klub dišeči traminec – Hram vinske kulture, dogodek pa so pripravljali Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona, agencija Mediaspeed in Vinarstvo Steyer. V teh letih so predstavili več kot 800 tramincev iz osmih držav, tudi letos naj bi jih po napovedih Danila Steyerja predstavili več kot 100.

 

 

Predstavitev vin spremlja vrhunska kulinarika, doslej se je na Salonu Traminec predstavilo več kot 100 vrhunskih slovenskih kuharjev. Tudi letos bo podobno. Poleg tega bodo na dogodku nastopili vitezi in vitezinje pesniškega turnirja Založbe Pivec, na ogled bo slikarska razstava domačinke Tatjane Mijatovič, za glasbeno popestritev večera bo poskrbela Neisha. Kot že omenjeno, vse našteto se bo dogajalo v Zdraviliškem parku v Radencih.

 

Kot še dodajajo organizatorji (Klub dišeči traminec – Hram vinske kulture, Agencija Mediaspeed in Vinarstvo Steyer) 8. Salona Traminec so s selitvijo na novo lokacijo rešili težave s parkirnimi pesmi in logistiko prevozov na prizorišče, če bo slabo vreme, pa se bo prireditev preselila v notranje prostore Zdravilišča. 8. Salon Traminec bo sicer potekal 28. avgusta od 17.00 do 23.00, na njem pa pričakujejo več kot 1200 gostov.