V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Sejem Medical v luči inovacij in skrbi za zdravje

7 aprila 2017 Aktualno Novice


V Gornji Radgoni se je začel 2. mednarodni sejem sodobne medicine – Medical. Odprla ga je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ki je poudarila pomen celostne obravnave pacienta in inovacij v zdravstvu. Na razstavišču se v organizaciji Pomurskega sejma in Združenja proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLOMED predstavlja 150 razstavljavcev iz 13 držav, letošnja država partnerica je Velika Britanija.

 

V ospredju letošnjega sejma so inovacije v zdravstvu, sodobna rehabilitacija, proaktivna skrbi za zdravje ter ozaveščanje o zdravem načinu življenja. Danes, ko se veliko govori o zdravju in zdravstvenem sistemu, je sejem še posebej aktualen, je ob odprtju izpostavil predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je prepričana, da je za uspešen zdravstveni sistem potrebno sodelovanje različnih deležnikov stroke, zato je danes tudi izrekla podporo sejmu. Posebnost letošnjega sejma je predstavitev bionskega človeka, v katerega so integrirani vsi vsadki in kot tak predstavlja pomembni tehnološki model za nova dognanja v medicini.

 

V strokovnem delu programa so spregovorili tudi o izboljšanju javnih naročil v zdravstvu in preprečevanju okužb. Med letošnjimi novostmi velja izpostaviti še promocijo zdravega bivanja in urejanja okolja, obiskovalcem pa so na voljo brezplačne meritve vitalnih parametrov, strokovni nasveti za preprečevanje bolezni, lajšanje zdravstvenih težav, zdravo ter sonaravno bivanje.