V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Slavnostni koncert MePZ Štefana Kovača

3 aprila 2017 Aktualno Novice


Mešani pevski zbor Štefana Kovača je konec tedna s slavnostnim koncertom z naslovom Pesmi brezčasnih sanj zaznamoval 50 let neprekinjenega delovanja.  Na koncertu v Gledališču park v Murski Soboti so nastopili Stari kovači, pevke in pevci, ki so nekoč prepevali v zboru in sedanji pevci in pevke, ki nadaljujejo bogato glasbeno in pevsko tradicijo zbora pod mentorstvom zborovodje Tomija Bušinoskega.

V prvem delu koncerta je zbor občinstvo popeljal v svet uspavank, ki je ob pesmih in dramatizacijah dijakov Gimnazije Murska Sobota lahko podoživljalo najnežnejše trenutke otroštva. V nadaljevanju je zbor predstavil krstno izvedbo treh novih prekmurskih pesmi, ki jih je za častitljivo obletnico zbora napisala skladateljica Tjaša Cigut. Ni manjkalo tudi veselih in zabavnih melodij, ki so stopnjevale radostno razpoloženje pevcev in poslušalcev.

Pevcem in pevkam so bila podeljena bronasta, srebrna in zlata Gallusova priznanja. Zbor bo častitljivo obletnico  praznoval še s sakralnim koncertom, ki bo 11. junija v cerkvi Svetega Nikolaja v Murski Soboti ter drugimi načrtovanimi nastopi v sezoni.