V etru
Od petka do petka
Domov

V Makedonijo še en pomurski policist

13 januarja 2017 Aktualno Novice


Slovenska policija je v Makedonijo napotila dvanajsto skupino policistov. Do 10. februarja bo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbelo tudi šest policistov iz Slovenije. Med njimi je tudi Dejan Kranjec s Policijske postaje Lendava.

 

Policisti bodo svoje naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Bogorodica in izven mejnega prehoda Bogorodica. Makedonskim policistom bodo po potrebi pomagali v začasnem prehodnem centru Gevgelija, v katerem poteka sistem registracije migrantov. Slovenski policisti bodo naloge izvajali v delovni policijski uniformi, uporabljali bodo službena vozila in opremo. Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.

Iz Makedonije se je medtem že vrnila 11 skupina slovenskih policistov, med katerimi je bil tudi Stanko Pintarič iz Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota.