V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Sobotni napovednik športnih tekmovanj

12 decembra 2020 Šport


V  14.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti nocoj  ob  20.30 tekma med Panvito Pomgradom, ki je na sedmem mestu z 9.točkami in ekipo Merkurja iz Maribora, ki ima na drugem mestu 28 točk in napoveduje  celo borbo za naslov državnega prvaka.

V   14.kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za člane bodo Radenčani  zvečer  ob 19. gostovali pri odbojkarjih Keko Opreme v Žužemberku. Radenčani so trenutno na četrtem mestu z 12.točkami, Žužemberk pa ima na  5. mestu 10 točk.

V  12.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice bodo odbojkarice Sobote danes  ob 16. v telovadnici osnovne šole II v Murski Soboti  gostile odbojkarice Formisa iz Hoč, ki vodijo na lestvici.

 Odbojkarice Murexina Keme Puconci bodo po 17. oktobru  nocoj  ob 19. znova lahko igrale v zeleni dvorani v Puconcih tokrat  proti odbojkaricam Mozirja. Ljutomerčanke , najbolje uvrščene med pomurskimi ekipami,  bodo   zvečer  ob 17. gostovale pri  ekipi Logatca.

 Na lestvici prve B slovenske odbojkarske lige za članice  vodi Formis iz Hoča z 21.točkami, drugi Ljutomer ima 19 točk, šeste odbojkarice Murexina Keme Puconci so zbrale 6 točk, odbojkarice Sobote , novinke v ligi pa so še brez točk.

V  17.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom bo v nedeljo ob 16. zadnja tekma tega kola,  pa tudi zadnja v soboški Fazaneriji v letu 2020.

V nedeljo se bosta pomerili v Murski Soboti ekipi Mure, ki je  druga na lestvici z 29.točkami in Domžal, ki so na šestem mestu zbrale 20 točk.

 Prva nogometna tekma v sezoni 2020/2021  med nedeljskima  nasprotnikoma  je bila v 8. kolu, ko sta se 25. oktobra Domžale in Mura razšla brez zmagovalca ob izidu 1:1. Za Domžale je v 52. minuti dosegel vodilni zadetek Gregor Sikušek, izenačujoči zadetek za Muro pa je dosegel v 80. minuti Alen Kozar.  Tekmo  med Muro in Domžalami bomo v nedeljo  spremljali tudi na Murskem valu.

Po nedeljski nogometni  tekmi v Murski Soboti, ki bo tudi tokrat brez gledalcev, bosta sledili letos  še dve zaporedni  gostovanji nogometašev Mure in to v četrtek 17.decembra ob 17.15 pri Mariboru in nato v zadnjem 19.  letošnjem kolu v nedeljo 20. decembra ob 15. pri nogometaših  Celja.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota je  načrtovalo sobotno volilno skupščino preložilo za nedoločen čas. S položaja predsednika soboške trenerske organizacije je odstopil dosedanji predsednik  Zdenko Maučec, ki je bil s prvim decembrom  imenovan za generalnega sekretarja Zveze nogometnih trenerjev Slovenije.

 Za začasnega zastopnika v upravnem odboru slovenske trenerske organizacije  do izvedbe volitev  v Murski Soboti je bil imenovan  znani nogometni trener Bojan Malačič.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota, ki ji predseduje  Danilo Kacijan , je  na podlagi  sklepa  dopisne seje izvršnega odbora  povezano z epidemijo Covid 19 prestavila datum volilne skupščine, ki je bila načrtovana za  petek 18. decembra.  Volilna skupščina se bo izvedla po programu gradiva, ki je že med  članicami. Novo pisno vabilo bodo članice zveze dobile sedem dni pred izvedbo volilne skupščine, ko bodo razmere takšne, da bodo dovoljevale  izvedbo volilne skupščine. 

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.