V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Sobotni športni napovednik

26 januarja 2019 Šport


Namiznoteniški klub Sobota bo danes  in jutri  pripravil v telovadnici osnovne šole III  v Murski Soboti 28. finale ekipnega   državnega prvenstva v namiznem tenisu za kadete in kadetinje.   Danes  se bo tekmovanje začelo s prvim kolom ob 10.uri,  zadnje današnje  kolo bo ob 17.uri popoldne.

Jutri  bo začetek tekmovanja s prvim kolom finalnih skupini  ob 10.uri in drugo kolo bo na programu ob 12.30.  Med kadeti bodo nastopili tudi  igralci puconske Keme, med kadetinjami  bodo na državnem moštvenem prvenstvu v Murski Soboti igrale  kadetinje  Sobote in Keme.

V 13.kolu prve A ženske odbojkarske lige so  Ljutomerčanke že sinoči  gostile  odbojkarice Calcita Volleya iz Kamnika in po pričakovanju utrpele poraz s 3:0.   Odbojkarice Roto Keme bodo danes  ob  18.uri v dvorani ekonomske šole v Murski Soboti gostile ekipo Ankarana Hrvatini.

 V  10. kolu 2. slovenske  ženske lige, vzhod  so sinoči odbojkarice Sobote izgubile tekmo proti Braslovčam s 3:0. V 10.kolu 3. slovenske lige, vzhod za članice  bo ekipa  Muranie v telovadnici dvojezične srednje šole  v Lendavi  danes  ob 17.uri  gostila odbojkarice Karvoleya Kostmana iz Slovenj Gradca.

V 13. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo zvečer ob 19.uri v Kanalu tekma med Salonitom Anhovo in Panvito Pomgradom.

V 12. kolu  v  3. slovenski odbojkarski ligi, vzhod  bodo Radenci zvečer ob 19.uri gostili odbojkarje Mislinje, II. ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote pa bo zvečer  ob 19.30 gostovala pri odbojkarjih Mežice.

V ženski košarkarski ekstra ligi bodo košarkarice Pomurja, ki so  druge na lestvici  v nedeljo ob 16.uri v telovadnici osnovne šole  I v Murski Soboti gostile  ekipo  Feliksa  iz Zasavja, ki je četrta na lestvici.

V  8.kolu pomurske košarkarske lige  bo  v nedeljo ob 11.uri  v športni dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi  tekma Lindau Lendava – Tropicano Bistrica, v sredo 30.januarja ob 20.30 pa bo zadnja tekma 8. kola pomurske lige  med  Sistemorgom Beltinci in Košarkarski klubom Ljutomerom.

V 12.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane bo ekipa Radenske iz Murske Sobote so na kegljišču Vikenda v Radencih  danes  ob 12. uri gostila Brest iz Cerknice. Po moški tekmi bo ob 18.30 še ženski prvi B ligi  dvoboj med Radensko in Slovenj Gradcem.

V 8. kolu 2. slovenske kegljaške lige, vzhod bodo kegljavke Lendave  jutri  ob  16.30 gostile ekipo Ceršaka.

V 14.kolu mariborske kegljaške lige   bo II. ekipa Radenske  danes  ob 15.15 v Radencih gostila kegljače Miklavža, ekipa Lendave  bo  jutri  ob 13.uri v Radencih merila moči z ekipo Tehnotima iz Ceršaka.

Nogometni klub Odranci in Nogometna šola Nogometnega kluba Odranci bosta danes  in  jutri  v telovadnici osnovne  šole v Odrancih družno pripravila 4. turnir mladih nogometašev. Danes   bodo nastopili mladi v starostnih kategorijah  U – 7 in U – 9 , v nedeljo pa v starostnih  kategorijah U -11 in U – 13. Skupno bo v dveh dneh nastopilo v Odrancih 34  nogometnih ekip z okrog 300 nogometaši, oba dneva pa se bosta nogometna  turnirja začela ob 8.uri.

Občinska športna zveza Moravske Toplice bo danes  od 8. ure dalje  pripravila v telovadnici osnovne šole v Bogojini  občinsko  prvenstvo v dvoranskem nogometu za člane in veterane.

Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča bo  danes  pripravilo na 6 steznem strelišču v Turnišču  4.turnir regijske kadetske lige v streljanju z zračno puško. Zaključek strelske tekme v Turnišču bo  danes  okrog 13.ure.

Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija bo danes  ob 10.uri  pripravil v gostišču Kuzmič v Svetem Juriju  na Goričkem  prvi državni turnir v klasičnem pikadu. Tekmovanje bo  v moški in ženski posamični konkurenci, organizatorji  pričakujejo na tekmo okrog 50 članov in 20 članic . Za tekmovanje  bo na voljo 10 tarč, tekma v klasičnem pikadu  bo na voljo tudi tekmovalcem, ki niso licencirani za tekme v državnih ligah.

Na teniških igriščih v Radencih bo danes  ob 16.uri 4. turnir zimske teniške lige. Na dosedanjih treh turnirjih je dvakrat zmagal Gorazd Kozic in enkrat Dani Strah.

Športno strelsko društvo  Murska Sobota bo v torek  29. januarja pripravilo regijsko tekmovanje srednjih pol v streljanju s serijsko in standardno zračno puško .  Tekmovanje bo na strelišču v Murski Soboti potekalo posamično in moštveno.

Med prvimi v Pomurju  so že pripravili podatke za razglasitev športnika , športnice in ekipe leta za leto 2018  v Občini Lendava. Tamkajšnja športna zveza bo pripravila podelitev priznanj najboljšim športnikom prihodnjo sredo 30. januarja ob 18.uri v prostorih  Marketa Špar Kocet v Lendavi.

Športni napovednik tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.