Domov

Sobotni športni napovednik

2 februarja 2019 Šport


Športno zdravniško  društvo DOC iz Murske Sobote  bo  v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  danes  ob 10.uri gostilo 25. državno prvenstvo v dvoranskem nogometu za zdravnike, hkrati  bo v Murski Soboti na programu  od 13.ure dalje tudi odprti mednarodni članski nogometni turnir na katerem bodo sodelovalo ekipe iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Prva sobotna tekma jutri ob 10.uri bo med  zdravniki Murske Sobote in Celja, o  11.uri bodo soboški zdravniki igrali proti Bratstvu iz Hrvaške , ob 12.uri proti ekipi Tim Zagreb in ob 13.uri bodo  v četrti tekmi igrali proti stanovskim kolegom iz Zagreba.

Zveza za hokej na travi Slovenije bo jutri  ob 13.uri pripravila finale 28. državnega prvenstva v dvoranskem hokeju na katerem bodo sodelovali vsi trije slovenski  klubi. Ob 15.20 bo finale državnega prvenstva med aktualnimi prvakinjami  Moravskimi Toplicami in predanovskim Triglavom, Med člani bodo branilci naslova prvaka Lipovci ob 16.30 v nedeljo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti igrali proti Triglavu.

Med mlajšimi hokejisti bo ob 13.40 finalna tekma l0 letnikov Lipovec in Moravskih Toplic, ob 14.20 pa bo še finalna tekma v starostni kategoriji U. 13 med Lipovci in Moravskimi Toplicami.

V 14.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane bo danes izjemoma  že ob 17.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti tekma med prvoligaško  Panvito Pomgradom in  novomeško Krko. V  13.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bo danes že   ob 14.uri v Murski Soboti pomurski  odbojkarski derbi med II. ekipo Panvite Pomgrada in  Radenčani – slednji vodijo na lestvici.

V 14. kolu prve A ženske odbojkarske lige bodo  Ljutomerčanke sinoči  gostovale pri Gen Volley v Novi Gorici in po pričakovanju izgubile s 3:0,  odbojkarice Roto Keme  bodo danes  ob 17.uri gostovale pri odbojkaricah Calcita v Kamniku. V 11.kolu druge slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo  igralke  Sobote zvečer  ob 17.uri gostovale v Slovenj Gradcu pri odbojkaricah  Korvolleya.  V  11. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod bodo odbojkarice Muranie iz Lendave  zvečer  ob 17. gostovale pri odbojkaricah Mežice.

Ženski nogometni klub  Telemach GMT Beltinci bo  danes  ob 15.uri v telovadnici osnovne šole v Apačah pripravil drugi turnir zimske lige v dvoranskem nogometu  za dekleta starostne kategorije U – 15  na katerem bo sodelovalo  šest ekip in to ob gostiteljih  iz Maribora, Olimpije, Krima in Ptuja. Pomurke bodo v Apačah nastopile z dvema ekipama.  Turnir se bo začel ob 15.uri s tekmo med dvema pomurskima  ekipama. Konec  je načrtovan  danes okrog 19.ure s podelitvijo priznanj,

Nogometni klub Rakičan in Nogometna šola Rakičan bosta danes  v telovadnici  ekonomske  šole  v Murski Soboti pripravila  11. tradicionalni Valentinov  turnir v dvoranskem nogometu za dve starostni kategoriji. Skupno bo na dveh turnirjih sodelovalo 18 nogometnih ekip  z okrog 200 mladimi nogometaši iz  Hrvaške in Slovenije. Najprej ob  8. uri bo turnir za starostno kategorijo U – 9, ki bo trajal do 13.ure, ko bodo začeli turnir še 11 letniki. Med ekipami so tokrat tudi nogometaši Mure, Beltinec, Maribora, Vipolla iz Veržeja,   martjanske Čarde in Varaždina.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota  bo danes   ob 10. .uri  pripravilo v  ekonomski šoli v Murski Soboti  strokovno izobraževanje nogometnih trenerjev za pridobitev licenc UEFA B in C kategorije.  Za seminar je prijavljenih 116  trenerjev iz severovzhodne Slovenije. Iz Lendave jih prihaja 40, iz Ptuja in Murske Sobote pa skupno 73,  svoj prihod  so napovedali tudi Mariborčani. Med predavatelji bosta tudi nekdanja selektorja  reprezentanc  moški dr. Zdenko Verdenik in ženski Damir Rob.

V 12.kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo ekipa Sobote zaradi zasedenosti dvorane v Murski Soboti proti Savinji igrala namesto v Murski Soboti v gosteh. Igralci Keme  bodo   danes  ob 17.uri gostovali v Izoli pri ekipi Arigonov, kamor bodo potovale tudi igralke Keme  in tam igrale tekmo 12. kola v prvi slovenski ligi.

V 13. kolu v prvi B slovenski kegljaški ligi za člane bo Radenska danes  ob 16.uri gostovala v Bežigradu pri  I. ekipi Taborske jame. Članice Radenske bodo danes  ob 17.uri gostovale pri kegljavkah Trebnjega.

V območni  kegljaški ligi  Podravja je včeraj   II. ekipa Radenske gostovala pri ptujski Dravi, Lendava  bo v nedeljo ob 13.uri v Radencih gostila ekipo Miklavža.

V  9.  kolu pomurske košarkarske lige bo jutri  ob 15.uri  v dvorani ŠIC-a v Ljutomeru prleški derbi med  Košarkarskim klubom Ljutomer  in Košarkarskim društvom Ljutomer.  V nedeljo ob 15.uri bo v Lendavi še košarkarska  tekma Lindau – Športno društvo Murska Sobota, tekma med  Tropicanom Bistrica in Sistemorgom Beltinci  je preložena in bo odigrana šele v nedeljo 10. februarja.

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota  je  s šahovsko sekcijo   danes  ob 9.uri na letališču v Rakičanu v penzionu Bagari pripravilo območno tekmovanje invalidnih ekip v šahu. Skupno je za sobotni šahovski  turnir prijavljenih 8   ekip.

V nedeljo ob 9.uri bo v  Motelu Čarda v Nemčavcih   drugi konectedenski šahovski turnir v organizaciji Šahovskega turnirja Radenska Pomgrad. Organizatorji pričakujejo  na turnirju okrog 80 šahistov med njimi tudi goste iz Hrvaške in Madžarske.

Športno društvo Bogojina bo  danes  ob 10.uri  pred vaškim domom v Bogojini pripravilo Blažev pohod na 10 km dolgi  progi po bogojinskih goricah. Pohodniki bodo v Bogojini ob koncu 10 km dolge rekreacije dobili tudi toplo malico in  osvežilni napitek.

Napovednik športnih tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.