Domov

Sobotni športni napovednik

9 februarja 2019 Šport


V prvi A slovenski odbojkarski ligi za članice bodo  v 15.kolu bodo odbojkarice Ljutomera  šele jutri   ob 18.uri igrale v športni dvorani ŠIC-a tekmo  proti SIP Šempetru.

Danes   popoldne ob  16.30  ekipa Roto Keme gostovala v Novi Gorici pri ekipi  Gen Volleya. V  12, kolu 2. slovenske odbojkarske lige, vzhod za članice so  igralke Sobote  že sinoči    v Murski Soboti premagale ekipo Ljubnega s 3:2.

Tekmo  12.kola  3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane  so odbojkarice Muranie proti Kajuhu Šoštanju igrale že v četrtek in pred domačimi gledalci izgubile s 3:1.

V  15.kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane  bodo odbojkarji  soboške Panvite Pomgrada zvečer  ob 19.30 gostovali pri odbojkarjih Črnuč, ki so predzadnji na lestvici.

V 14. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod za člane bodo Radenčani nocoj  ob 19.30 v športni dvorani v Radencih  gostili odbojkarje Mežice, II. ekipa Panvite Pomgrada pa je  že sinoči gostovala pri II. ekipi Sip Šempetra in zmagala  s 3:0.

Judo klub Lendava bo danes  ob 10.uri v dveh telovadnicah Dvojezične osnovne šole I v Lendavi  pripravil 44. mednarodno tekmovanje  v judu za pokal Lendave. Na sobotni tekmi judoistov bodo nastopili tekmovalci v petih starostnih kategorijah.  Tekmovanji  v starostnih kategorijah U – 16 in U 21 bosta potekali tudi za slovenski pokal v judu po kriterijih Judo zveze Slovenije in sicer med 10 in 14.uro.   Tekmovanja v kategorijah U – 10, U – 12 in U –  14 , ki  se   bodo  točkovala samo za pokal Lendave  bodo na programu od 14.ure dalje.  Na tekmo pričakujejo Lendavčani, ki jih vodi predsednik  Franc Mlinarič. Okrog  400 judoistov med njimi tudi goste iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Italije, Srbije in številnih slovenskih klubov. 

V  13. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane bo ekipa Sobote  danes  že  danes ob 13. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti gostila ekipo Arrigonov iz Izole, Kema bo jutri ob 17.uri gostovala pri ekipi Mengša.

 V 3. slovenski namiznoteniški ligi za člane bo  II. ekipa Keme danes  ob 10. v zeleni dvorani v Puconcih gostila  ekipo Gorice, popoldne ob 16.uri pa še ekipo Vrhnike.

V  13. kolu v  prvi slovenski ženski namiznoteniški ligi bodo dekleta puconske Keme   danes  ob 17.uri gostovala pri Jesenicah, že v ponedeljek ob 18. uri pa bo v Puconcih vnaprej odigrana tekma 14. kola prve slovenske namiznoteniške lige   med Kemo in Kajuhom Slovanom.

V 15.kolu prve B slovenske rokometne lige  za člane bo zvečer  ob 17. v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti tekma  med Pomurjem in  Škofljico. V  12. kolu 2. slovenske rokometne lige za člane bo v športni dvorani v Radencih danes  ob  17.30 tekma med radgonskim Arcontom in  Ljubljano , ki vodi na lestvici.

V pomurski pokrajini bosta ob koncu tedna  dve strelski tekmovanji.  Na Tišini bo danes ob 10.uri  5. turnir druge slovenske lige severovzhod v streljanju z zračno puško, Strelsko društvo Lendava  bo  danes  pripravilo 5. turnir 3. lige severovzhod v streljanju z zračno puško.

Igralci v slovenskih kegljaških ligah imajo ta konec tedna prosto, tekme bodo imeli  le v prvi mariborski kegljaški ligi. V  nedeljo ob 13.uri  bo na kegljišču Vikenda v Radencih tekma med vodilno ekipo Lendave  in Invalidom iz Maribora.

Plesni klub Zeko iz Murske Sobote  bo danes  ob 11. in 18.uri pripravil 10. dobrodelno plesno zimski produkcijo, ki bo v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti. Skupno bo v dveh predstavah nastopilo  okrog 400 plesalcev.  V prvi sobotni predstavi se bodo predstavili otroci ,ki vadijo na terenu v vrtcih in šolah;  v drugi  pa  se bodo predstavili tudi številni državni prvaki in dobitniki medalj na evropskih in svetovnih prvenstvih. Izkupiček letošnje plesne  prireditve bo namenjen Martini Smodiš plesalki  latinsko ameriških plesov za nabavo novega vozička za plesne tekme.

Nogometni klub Planika Turnišče  je včeraj  pripravil v telovadnici osnovne šole v Turnišču  prvi dan dvonogega  turnirja  v dvoranskem nogometu z naslovom »Mlade zvezde«.  Med 7 letniki je včeraj zmagala Mura pred Veržejem in Planiko, med 9 letniki pa so zmagali Bakovci pred Nafto in Planiko iz Turnišča.

Danes  med 9. in 14.uro bodo igrali v Turnišču še mladi starostne skupine U – 11. Skupno je bilo  za turnir v Turnišču prijavljenih  kar 28 ekip in blizu 300 mladih nogometašev.

V zaostalem srečanju  9. kola pomurske košarkarske lige bo  jutri  ob 15. v Črenšovcih tekma med Tropicanom iz Bistrice   in vodilno ekipo Sistemorga iz Beltinec.

Športni napovednik  tekmovanj za Murski val pripravlja Tonček Gider.